Orbánban bíznak leginkább a szlovákok
A legmegbízhatatlanabb politikusoknak Bident, Trumpot és Putyint tartják
A külföldi politikusok közül Petr Pavel cseh köztársasági elnök, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök élvezik a legnagyobb bizalmat a szlovák választók körében. Ez derül ki a Focus felméréséből, amelyet a TV Markiza számára készítettek – közölte a Mandiner.
2023. szeptember 11. 11:23

Hozzátették, a szomszédos ország lakói Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt, elődjét, Donald Trumpot és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartják a legmegbízhatatlanabb külföldi politikusoknak. Orbán Viktor kapcsán azt írták, hogy Magyarország régóta hivatalban lévő miniszterelnöke. Először 1998 és 2002 között töltötte be ezt a tisztséget. A 2010-es választásokat is pártja, a Fidesz nyerte meg, ő lett a miniszterelnök, és azóta is hivatalban van. Úgy jellemzik, mint „Putyin Oroszországának trójai falovát az Európai Unióban. Szlovákiát Magyarországtól elszakadt területnek nevezi” – tette hozzá a lap.

mandiner.hu
  • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
    Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
  • „Halogén” ünnep
    A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
MTI Hírfelhasználó