Sulyok Tamás az antiochiai szír ortodox pátriárkát fogadta
2024. június 25. 19:30

Sulyok Tamás köztársasági elnök az Antiochiai Szír Ortodox Egyház pátriárkáját, II. Efrém Ignácot fogadta a Sándor-palotában kedden.

Az államfő a Sándor-palota honlapján olvasható közlemény szerint a megbeszélés során aláhúzta: Magyarországnak kiemelt feladata a világ keresztény közösségeinek támogatása, és a Hungary Helps Program jóvoltából számos területen segíti a keresztény egyházi és vallási szervezeteket is.
   
Sulyok Tamás kijelentette, hogy személyesen is igen fontosnak tartja a közösségi vallásgyakorlást, és a szerzetesi lét támogatását.
   
A magyar államfő és II. Efrém Ignác pátriárka közös ügynek tekinti a szíriai és közel-keleti keresztény közösségek védelmét és támogatását - írták, hozzáfűzve, hogy Magyarország sokszor segített az ottani egyháznak a természeti csapások idején, valamint oktatási, kulturális és vallási fejlesztésekben.
   
Sulyok Tamás úgy fogalmazott, "csak egymás szeretete és megértése hozhat megoldást".
   
Hozzátette: "a mi hitünk alapján a békén kívül nem tudunk mást támogatni" - áll a Sándor-palota közleményében.

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó