17 550-nel emelkedett az óvodai férőhelyek száma 2010 óta
2024. április 19. 13:22

Az elmúlt 14 évben a kormány 320 milliárd forintot fordított óvodafejlesztésre, aminek köszönhetően 17 550 új óvodai férőhely létesült Magyarországon - mondta pénteken Visegrádon a kormányszóvivő.

Vitályos Eszter, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Fellegvár Óvoda új épületszárnyának ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy a bölcsődék és az óvodák jelentik egy-egy település jövőjét.
   
Ezek az intézmények járulnak hozzá a leginkább ahhoz, hogy a családok a településen maradjanak - fűzte hozzá.
   
"Évtizedek óta nem volt Magyarországon olyan volumenű óvodafejlesztés, mint az utóbbi években" - közölte Vitályos Eszter.
   
Kifejtette: csaknem 2000 óvodában történt infrastrukturális fejlesztés, építés, bővítés vagy felújítás az elmúlt 14 évben.
   
A visegrádi önkormányzat hivatalos honlapja szerint a város a Magyar falu program keretében 100 millió forint támogatást nyert el a Fellegvár Óvoda férőhelybővítésére.
   
A projektben megépült épületszárnyban egy 60 négyzetméteres, akár 30 gyermek befogadására alkalmas új csoportszoba létesült, amely egy új épületrésszel csatlakozik a jelenlegi épülethez.
   
A bővítéssel 12 új óvodai férőhely jött létre.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó