Kerkez az álomcsapatban
2023. december 11. 16:54

A BBC hírportálnál bekerült az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának álomcsapatába Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott hátvédje. Az együttes szombaton meglepetésre simán, 3–0-ra nyert a Manchester United otthonában, így Kerkez mellett három másik csapattársa is – az argentin hátvéd, Marcos Senesi, az angol középpályás, Lewis Cook, valamint a szintén angol csatár, Dominic Solanke – bekerült a forduló legjobbjai közé.

„Kerkez két egymás utáni blokkja a második félidő elején szenzációs volt és megmutatta azt az elhivatottságot, ami a klub játékosaiban benne van az utóbbi hetekben. Nemcsak lőttek három gólt az Old Traffordon, hanem az ő hálójuk érintetlen maradt” – írta a portálon Garth Crooks, a BBC szakértője. Kerkez végigjátszotta az MU elleni összecsapást. A Bournemouth 16 forduló után 19 ponttal a 14. helyen áll, s legutóbbi öt, veretlenül megvívott bajnokijából négyet megnyert.

MTI
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó