A Progresszív Szlovákia nyerne az első exit poll felmérés szerint
2023. október 1. 00:15

A liberális Progresszív Szlovákia nyerné az előrehozott szlovákiai parlamenti választásokat a Markíza televízió által készített, a szavazókörök zárása után elsőként közzétett exit poll felmérés szerint, amely azt valószínűsíti, hogy összesen 7 párt jutna be az új pozsonyi törvényhozásba.

A második helyen a felmérés szerint Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) végezne 21,9 százalékkal, a harmadik helyen pedig az Irányból kilépett Peter Pellegrini volt miniszterelnök vezette Hang (Hlas-SD) végezne 12,2 százalékkal.
   
A felmérés szerint bejutna még a pozsonyi parlamentbe az Igor Matovic volt miniszterelnök vezette Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom és társai által alkotott koalíció (8 százalék), a liberális Szabadság és Szolidaritás (6,4 százalék), a nemzeti radikális Köztársaság (Republika) 6 százalékos eredménnyel, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) 5,3 százalékkal.
 
A felmérés szerint a Szövetség a szavazatok 4,3 százalékát szerezhette meg.

MTI
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó