A Progresszív Szlovákia nyerne az első exit poll felmérés szerint
2023. október 1. 00:15

A liberális Progresszív Szlovákia nyerné az előrehozott szlovákiai parlamenti választásokat a Markíza televízió által készített, a szavazókörök zárása után elsőként közzétett exit poll felmérés szerint, amely azt valószínűsíti, hogy összesen 7 párt jutna be az új pozsonyi törvényhozásba.

A második helyen a felmérés szerint Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) végezne 21,9 százalékkal, a harmadik helyen pedig az Irányból kilépett Peter Pellegrini volt miniszterelnök vezette Hang (Hlas-SD) végezne 12,2 százalékkal.
   
A felmérés szerint bejutna még a pozsonyi parlamentbe az Igor Matovic volt miniszterelnök vezette Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom és társai által alkotott koalíció (8 százalék), a liberális Szabadság és Szolidaritás (6,4 százalék), a nemzeti radikális Köztársaság (Republika) 6 százalékos eredménnyel, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) 5,3 százalékkal.
 
A felmérés szerint a Szövetség a szavazatok 4,3 százalékát szerezhette meg.

MTI
Címkék:
 • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
  Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
 • „Halogén” ünnep
  A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
 • Ötvenéves a Magyar Külügyi Intézet
  Valójában a legsikeresebb politikai termékünk nemzetközi vizeken éppen az, hogy Magyarország, bár csak tízmilliós ország, mégis képes önálló külpolitikát folytatni - hangsúlyozta Orbán Viktor.
 • Ma érkezik az előrehozott nyugdíj
  Ma érkezik az előrehozott nyugdíj - írta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán hétfőn.
 • Európát vette célba az Iszlám Állam
  Azoknak a muszlimoknak, akik fel akarják szabadítani Palesztinát, csatlakozniuk kell az Iszlám Államhoz – állítja a terrorszervezet egyik afganisztáni propagandaújságja, míg mások arra szólítják fel a hívőket, hogy a támadáshoz minden rendelkezésükre álló eszközt használniuk kell. Az erőszakra és gyilkosságra buzdító üzenetek az iszlamista propaganda legújabb hullámai, amelyek azóta erősödtek fel ismét, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet októberben terrortámadást indított Izrael ellen, amelyet az antiszemitizmus jelentős fellendülése követett a nyugati államokban – írja a Breitbart News amerikai hírportál.
MTI Hírfelhasználó