Az lenne a szenzáció, ha az Inter nyerné meg a BL-döntőt
2023. június 9. 22:08

Hajdú B. István, az M4 Sporton látható Bajnokok Ligája-döntő kommentátora szerint elsősorban a Manchester City labdarúgócsapatán múlik, hogy milyen mérkőzés lesz szombaton Isztambulban.

Manchester City Logo, symbol, meaning, history, PNG, brand

wikipedia

"Nem gondolnám, hogy az Internazionale nekiront a Manchester Citynek, amely idegenben inkább tartalékolt, nem annyira direkt futballt játszott, mint hazai pályán. Ezért elsősorban a Citytől függ, milyen meccs lesz. Ha a City az elején gólt szerez, akkor borzasztó nehéz, mert ha vezet, akkor nehéz ellene megfordítani" - fogalmazott az M1 aktuális csatornán még a csütörtöki kiutazása előtt a kommentátor, aki hozzátette, azokban az években, amikor nincs nagy válogatott torna, mint idén, még jobban felértékelődik a BL-döntő.
   
Hajdú B. István szerint ha oda-visszavágós párharc lenne, akkor majdnem biztos, hogy a Manchester City jutna tovább, vagy ha ezt a mérkőzést tízszer játszanák le, akkor többször nyerne az angol bajnok, amelyet jelenleg a világ legjobb és legjobban formában lévő csapatának tart.
   
"De egy meccsről beszélünk és az Inter sem rossz, az elmúlt 13 találkozójából 12-t megnyert, azaz két olyan együttesről van szó, amely május végére, június elejére időzítette a csúcsformáját" - mondta a sportriporter, aki felidézte, hogy a legutóbbi isztambuli döntő talán minden idők legjobbja volt, amikor 2005-ben a Liverpool 3-3-as döntetlent követően úgy verte 11-esekkel az AC Milant, hogy a szünetben még háromgólos hátrányban volt.

File:Inter old logo (1999-2007).png

wikimedia


   
"Josep Guardiola korszakos edző, aki a Barcelonával korszakos eredményeket ért el. Soha nem volt még olyan szakember, aki két különböző országban véghez vigye a triplázást" - utalt arra Hajdú B. István, hogy 2009-ben a Barcelonával már megvalósította ezt a bravúrt a Manchester Cityt irányító Guardiola, aki most egyetlen sikerre van ettől. "A legutóbbi BL-győzelmet viszont 2011-ben aratta még a Barcelonával. Két éve saját bevallása szerint is ő taktikázta el a döntőt azzal, hogy védekező középpályás nélkül játszott".
   
A kommentátor úgy fogalmazott, meglepné, ha nem a Manchester City nyerne, de hozzátette, az angol klub még nem nyert BL-t, esélyesebbként viszont már bukott el döntőt.
   
"Tényleg az az M4 Sport célja, hogy ami Isztambulban történik, arról senki ne maradjon le" - mondta a közvetítéssel és a műsorfolyammal kapcsolatban Hajdú B. István.
   
Az isztambuli BL-döntő szombaton 21 órakor kezdődik, az M4 Sport pedig élőben közvetíti nemcsak a mérkőzést, hanem a két csapat pénteki sajtótájékoztatóját és edzését is.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Sulyos sérüléseket okoztak migránsok határőrzőinknek
    Van náluk kés, pisztoly, puska is – leplezte le a korrupt EU-politikusok által békés bevándorlónak hazudott fegyveres migránsokat az államtitkár. Az illegális migránsok agresszívan támadnak a rendőrök, határvadászok autóira, "ízzé-porrá zúzzák" azokat, kövekkel dobálják és husángokkal verik. Az EU-vezetőség bűntársa az alvilágnak.
  • Morawiecki: Az EU a hanyatló Római Birodalmat idézi
    A baloldali liberális szélsőség 2015 után most ismét azzal próbálkozik, hogy óriási migrációs tömegekkel megbontsák Európa békéjét és stabilitását – volt kiolvasható Morawiecki szavaiból.
  • Politikai "őrültek házában" az itthoni "dollárbaloldal"
    A magyar dollárbaloldal, az európai elvtársai, a liberálisok, a kommunisták, a baloldalhoz átállt néppártiak a Magyarországgal kapcsolatban összehordott összes hazugságot, rágalmat, csúsztatást, a valóságtól fényévnyi távolságra lévő kijelentést gyűjtötték össze az immár tizenegyedik, Magyarországot elítélő politikai pamfletbe és ezt most még meg is fejelték.
MTI Hírfelhasználó