Újraszámlálás
Páratlan indulatkeltéssel – súlyos fenyegetéssel – indult az idei főpolgármester-választás, majd az utolsó pillanatban való visszalépés bonyodalmakat okozott. Most újraszámlálással akarják lezárni a folyamatot, kérdés: sikerül-e.
Utoljára frissítve: 2024. július 9. 17:09
2024. július 9. 16:54

Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én. A Kúria honlapján július 7-én közzétett végzés szerint a testület a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát részben megváltoztatva elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat átvizsgálását, újraszámlálását és a főpolgármester-választás eredményének az érvényes szavazatok újraszámlálása alapján meghatározott megállapítását. Az újraszámlálás a tervek szerint július 11-ig tart, az NVB várhatóan 12-én dönt az eredményről. MTI/Kovács Attila

 

A demokrácia egyik alapja, hogy vitathatatlan legyen a választási eredmény. Mint tudjuk, ez még az önmagát a demokrácia mintaállamának hirdető USÁ-ban sem sikerült a legutóbbi elnökválasztáson. Magyarország igazi demokrácia, mély demokratikus hagyománnyal – már harmadik királyunkat, Aba Sámuelt, de Szent Lászlót, Hunyadi Mátyást is választással emeltük trónra –, így a mai állami jogászok, államigazgatási szakemberek mindent megtesznek a választás tisztaságáért.    

Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én. 

MTI

Karácsony Gergely azzal fenyegette meg az ellene választáson induló várospolitikust, hogy lapáttal fogják agyonverni.

Gondola

mti
MTI/Gondola
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Férfias küzdelem Visegrádon
  Észak-Lengyelországból, Malborkból – ahol egy csodálatos vár emelkedik – most először jönnek a hagyományőrzők, ők hozzák a király megszemélyesítőjét. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogják érezni magukat, és jó hírünket viszik a baráti országba – fogalmaz Cseke László.
 • Százszázalékos a foglalkoztatottság a börtönökben
  Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben azt a cél tűzte ki, hogy mindenki, aki börtönben van és munkaképes, dolgozzon. Ennek két fontos célja van: egyrészt a rabok hozzájárulnak a saját fogva tartásuk költségeihez, másrészt segítik őket a társadalomba való visszailleszkedésben különféle szakmák elsajátításával és a munka világának megismertetésével.
 • A brüsszeli szélsőség hadat üzent a békemissziónak
  A brüsszeli korrupt szélsőséget a háborúban tette érdekeltté az atlanti tengely. Ezért a harácsolásukat nehezítő Orbán-i békemisszió ellen dühödten szitkozódnak.
MTI Hírfelhasználó