Újraszámlálás
Páratlan indulatkeltéssel – súlyos fenyegetéssel – indult az idei főpolgármester-választás, majd az utolsó pillanatban való visszalépés bonyodalmakat okozott. Most újraszámlálással akarják lezárni a folyamatot, kérdés: sikerül-e.
Utoljára frissítve: 2024. július 9. 17:09
2024. július 9. 16:54

Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én. A Kúria honlapján július 7-én közzétett végzés szerint a testület a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát részben megváltoztatva elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat átvizsgálását, újraszámlálását és a főpolgármester-választás eredményének az érvényes szavazatok újraszámlálása alapján meghatározott megállapítását. Az újraszámlálás a tervek szerint július 11-ig tart, az NVB várhatóan 12-én dönt az eredményről. MTI/Kovács Attila

 

A demokrácia egyik alapja, hogy vitathatatlan legyen a választási eredmény. Mint tudjuk, ez még az önmagát a demokrácia mintaállamának hirdető USÁ-ban sem sikerült a legutóbbi elnökválasztáson. Magyarország igazi demokrácia, mély demokratikus hagyománnyal – már harmadik királyunkat, Aba Sámuelt, de Szent Lászlót, Hunyadi Mátyást is választással emeltük trónra –, így a mai állami jogászok, államigazgatási szakemberek mindent megtesznek a választás tisztaságáért.    

Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én. 

MTI

Karácsony Gergely azzal fenyegette meg az ellene választáson induló várospolitikust, hogy lapáttal fogják agyonverni.

Gondola

mti
MTI/Gondola
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Mindenkit várnak az október 23-ai ünnepségre
    Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.
  • 125 ezer táska-számítógép diákjainknak
    Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.
  • Önsajnáltatás mint politikai manipuláció
    A sérelmi politizálás régóta ismert módszere egyes pártoknak, illetve politikusoknak. Ha valaki a választók többségével meg tudja sajnáltatni magát, akkor az gyakran kifizetődik – mutat rá Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó