Európa-bajnok lányaink
Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.
2024. június 19. 21:12

Ugrai Panna, Senánszky Petra, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikolett (b-j), az aranyérmes női 4x100 méteres gyorsváltó tagjai a női 4x100 méteres gyorsúszás versenyszámának eredményhírdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 19-én. MTI/Derencsényi István

A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres női gyorsváltó országos csúccsal aranyérmes lett szerdán a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Az egység 3:36.77 perces idővel nyerte a finálét, ezzel a 2009-es római "cáparuhás" 3:37.64-es, a Dara Eszter, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka négyes által tartott rekordot adta át a múltnak.
   
"Nagyon örülök, hogy megcsináltuk, dühösen jöttem le az uszodába, tudtam, hogy képesek vagyunk erre. Büszke vagyok a lányokra, mert mindenki hatalmasat úszott" - nyilatkozta Pádár, aki délelőtt fő számában, 200 méter gyorson éremesélyesként csak a harmadik magyar volt, így nem jutott középdöntőbe.
   
"Hálás vagyok a lányoknak, hogy ilyen ajándékot adtak nekem 30 évesen, én abban bíztam, hogy majd az olimpián úszunk országos csúcsot, de remélem, ott újra sikerül, mert szeretnénk még javulni" - mondta Senánszky Petra.
   
"Boldog vagyok, hogy reggel sikerült olyan időt elérnem, amivel ott lehetek majd az olimpiai váltóban, és mindenkinek egy jó visszajelzés, hogy tudok jól úszni" - tette hozzá Ugrai.

Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.

Eredmények:

női 4x100 m gyorsváltó, Európa-bajnok:
---------------------------------------
MAGYARORSZÁG (SENÁNSZKY PETRA, ÁBRAHÁM MINNA, UGRAI PANNA, PÁDÁR NIKOLETT) 3:36.77 perc - országos csúcs.

2. Dánia 3:38.48

3. Lengyelország 3:41.01    

MTI
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Mindenkit várnak az október 23-ai ünnepségre
    Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.
  • 125 ezer táska-számítógép diákjainknak
    Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.
  • Önsajnáltatás mint politikai manipuláció
    A sérelmi politizálás régóta ismert módszere egyes pártoknak, illetve politikusoknak. Ha valaki a választók többségével meg tudja sajnáltatni magát, akkor az gyakran kifizetődik – mutat rá Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó