Magyarország magyar ország maradjon
Ez egy régi háború, amely 2015-2016-ban kezdődött, amikor a százezerszám érkező, invázió képét mutató menekültáradattal szemben Magyarország kerítést épített. Elköltöttünk kétmilliárd eurót, hogy megvédjük Magyarországot, hogy Magyarország magyar ország maradjon - jegyezte meg Orbán Viktor.
2024. június 14. 08:56

orbanviktor.hu

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, vérlázítónak nevezve azt a brüsszeli döntést, hogy az Európai Unió Bírósága nyolcvanmilliárd forintra bünteti Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértéséért.

Orbán Viktor kiemelte: a "brüsszeli buborék" tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.
   
Emlékeztetett, Sorosnak van egy terve, be kell hozni évente egymillió migránst és Európából egy kevert népességű kontinenst kell létrehozni.
   
Felidézte: ez egy régi háború, amely 2015-2016-ban kezdődött, amikor a százezerszám érkező, invázió képét mutató menekültáradattal szemben Magyarország kerítést épített. Elköltöttünk kétmilliárd eurót, hogy megvédjük Magyarországot, hogy Magyarország Magyarország maradjon - jegyezte meg.
   
Szerintünk Brüsszelnek nincsen joga ahhoz, hogy megmondja, kikkel éljünk együtt - hangsúlyozta Orbán Viktor.
 

MTI
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Mindenkit várnak az október 23-ai ünnepségre
    Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.
  • 125 ezer táska-számítógép diákjainknak
    Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.
  • Önsajnáltatás mint politikai manipuláció
    A sérelmi politizálás régóta ismert módszere egyes pártoknak, illetve politikusoknak. Ha valaki a választók többségével meg tudja sajnáltatni magát, akkor az gyakran kifizetődik – mutat rá Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó