Több százezer fát ültettek országszerte
"Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
2024. március 28. 12:00

Résztvevők a KDNP Ültessünk, hogy élhessünk elnevezésű faültetési akciójának korábbi állomásán. MTI/Katona Tibor

A kormányzat programjának eredményeként országszerte többszázezer fát ültettek - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a Nógrád vármegyei Vizsláson csütörtökön.

"Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
   
Hozzátette: a kereszténydemokrata polgármesterek és önkormányzati képviselők tudják, hogy a teremtett világ védelme fontos, az emberek, közösségek szolgálatáról szól. Vizslás jó példát mutat: közösségi összefogással több tucat gyümölcsfát ültettek, "a település fejlődése vitathatatlan".
   
A kereszténydemokraták elutasítják azokat az ideológiákat, amelyek szembefordítják egymással az embert és a természetet. Vannak ilyen törekvések a magyar és az európai politikában is, például az a hamis baloldali ideológia, mely szerint nem szabad gyermeket vállalni, mert így tudnunk vigyázni bolygónkra - mondta Nacsa Lőrinc.
   
Elmondta, fontos a teremtett világ védelme. Akkor tud kialakulni harmonikus viszony, ha az ember vigyáz a természetre, egymásra vagyunk utalva - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
   
Hozzátette: a teremtett világ védelme mellett fontos üzenet a béke.
   
Húsvét előtt, nagycsütörtökön a faültetési programnak különös jelentősége van - mutatott rá Nacsa Lőrinc.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó