Az EU-ban több évtizede értékválság van
"Ez demokráciaellenes, mivel ezeket a civil szervezetek nem választották meg, így nem rendelkeznek a megfelelő legitimitással, mégis annyira erősek, hogy bele tudnak szólni a uniós törvényhozásba" - húzta alá Frank Füredi.
2023. november 17. 21:53

mcc brussels

Az Európai Unióban több évtizede értékválság van, és ezt az űrt azzal kívánják betölteni, hogy a fiatalok szexuális identitással összefüggő kérdéseit próbálják előtérbe helyezni - jelentette ki Frank Füredi, a Matthias Corvinus Collegium brüsszeli képzési központjának (MCC Brussels) igazgatója az MTI-nek csütörtökön adott nyilatkozatában.

A képzési központ Hogyan vette be az LMBTQ-lobbi az EU-t? címmel tartott vitaestet, amelynek keretében akadémikusok folytattak eszmecserét arról, hogyan váltak a szexualitással és a társadalmi nemmel kapcsolatos radikális gondolatok az uniós törvényhozás alapjává. A rendezvényen egy új tanulmányt is bemutattak Hogyan használta fel az EU az LMBTI-t a keleti országok démonizálására címmel.
   
Füredi elmondta: létezik egy olyan fogalom, hogy a gender-identitás fősodratba helyezése, és ez az unióban egyfajta tényezővé vált. Ha uniós pályázatra jelentkezik valaki, fontos szemponttá válik az, hogyan viszonyul a LMBTI-közösséghez. A szexuális kisebbségek védelme és a különböző gender-orientációk köztudatba való bevezetése az EU-politika szerves része - legyen szó oktatás- vagy közlekedéspolitikáról -, és nagyban befolyásolja az úgynevezett jogállamisági kérdéseket - magyarázta.
   
Véleménye szerint az LMBT-lobbit képviselő civil szervezetek, amelyek az évek alatt globális hálózattá épültek ki, kihasználják az általános értékválságot, és saját propagandájukat használják fel fegyverként olyan országok ellen - mint több közép- és kelet-európai ország -, amelyek nem feltétlenül a szexuális jogokat határozzák meg prioritásként. Jogosultnak érzik magukat arra, hogy az ilyen országokat megbüntessék, és ezzel azt kívánják elérni, hogy gyengüljön az adott állam szuverenitása.
   
"Ez demokráciaellenes, mivel ezeket a civil szervezetek nem választották meg, így nem rendelkeznek a megfelelő legitimitással, mégis annyira erősek, hogy bele tudnak szólni a uniós törvényhozásba" - húzta alá.
   

Füredi szerint a magánélet tiszteletben tartása minden demokráciában alapvető fontosságú, a probléma azonban az, hogy az uniós intézmények, az LMBTI-t képviselő civil szervezetek segítségével megpróbálják egy adott országra és annak társadalmára erőltetni a nemi identitással és a társadalmi nemmel kapcsolatos saját narratívájukat.
   
Carlton Brick, a Nyugat-skóciai Egyetem oktatója, az MCC Brussels új tanulmányának szerzője elmondta: értekezésében azt vizsgálta, hogy az Európai Unió hogyan helyezte az LMBT-jogokat és az egyenlőség kérdéseit a többi tagállammal, különösen a keleti és balkáni tagállamokkal fenntartott kapcsolatának központjába.
   
Mint mondta, a tanulmány célja, hogy megnyissa a vitát arról, hogy ezt a kérdést az EU milyen módon használta fel arra a célra, hogy diktálhasson, ahelyett, hogy párbeszédet folytatna. Véleménye szerint ennek gyökerei a 2004-es bővítésben keresendők, ahol a szexuális identitás kérdése sokkal inkább előtérbe került a csatlakozó tagállamok "tesztelésében."
   
"Ezt a témát ma arra használják, hogy a kelet-európai tagállamokat becsméreljék és démonizálják" - jelentette ki Brick.
   
Arra is kitért, hogy az elmúlt körülbelül 20 évben az olyan kérdések, amelyek egykor magánjellegűek és személyesek voltak, egyre inkább a kormányok és a politikai döntéshozók tulajdonává váltak. "Jelenleg egy nagyon összehangolt erőfeszítés folyik olyan szervek részéről, mint az EU, hogy a szexuális identitáspolitikát a fegyelmezés eszközeként, a szülői tekintély és a helyi demokratikus elszámoltathatóság elleni fegyverként használják fel - húzta alá a skóciai egyetem oktatója.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
MTI Hírfelhasználó