Alkotmányellenes ítéletet hozott egy bíró
A jogalkotó akaratát, a jogszabály célját tudatosan figyelmen kívül hagyó döntés "intő jel arra, hogy a genderlobbi az uniós jogra hivatkozó bíróságokat is elérte", ezért az Alapjogokért Központ támogatja Selmeczi Gabriella fideszes képviselő javaslatát, hogy pontosítani szükséges a jogszabályokon.
Utoljára frissítve: 2023. július 13. 21:33
2023. július 13. 21:14

A Veszprémi Törvényszék épülete – veszpremitorvenyszek

Az Alapjogokért Központ szerint ellentmond az Alaptörvénynek és a józan észnek is az a bírósági döntés, amely szerint egy férfinek született, de később nőként élő ember is jogosult a "nők 40" igénybevételére.

A központ MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte, nemrég a Veszprémi Törvényszék úgy döntött, hogy "szűkítő" az a jogértelmezés, hogy a nők számára 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíj igénybevételéhez a munkában töltött évek során is nőnek kell lenni.
   
Az Alapjogokért Központ szerint veszélyes, érthetetlen, az írott joggal és a józan ésszel is szembenálló döntést hozott a bíróság, ráadásul szembement az Alaptörvénnyel is, amely "értelemszerűen nem ismer olyan művileg kreált fogalmakat, mint a transzneműség", mivel a születési nemet védi és kifejezetten a nők számára garantál olyan külön intézkedéseket, mint a "nők 40".
   
Ezzel kapcsolatban megjegyezték azt is, hogy a pontos jogértelmezési kötelezettségeiről is megfeledkezett a bíróság, hiszen a jogalkalmazás során a jogszabályok szövegét elsősorban azok céljával és az Alaptörvénnyel összhangban kell értelmezni, és abból kell kiindulni, hogy a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös célt szolgálnak.
   
A jogalkotó akaratát, a jogszabály célját tudatosan figyelmen kívül hagyó döntés "intő jel arra, hogy a genderlobbi az uniós jogra hivatkozó bíróságokat is elérte", ezért az Alapjogokért Központ támogatja Selmeczi Gabriella fideszes képviselő javaslatát, hogy pontosítani szükséges a jogszabályokon - olvasható a közleményben.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Magyar Kupa - Paks-FTC - 12. perc: null-null
    Az ellenfél Paksnál, ahogyan arra számítani lehetett, a veterán Böde Dániel a cserepadon kapott helyet, a fővárosiaknál viszont a korábbi paksi gólkirály, Varga Barnabás ott van a kezdőben.
  • Szlovák baloldali költő a merénylő
    Három versgyűjteményt írt - Sen rebela, Diptych, Osy. 2010-ben jelent meg Az áldozat üzenete című regénye, 2015-ben pedig könyve jelent meg a romákról - Efata. 2015-től a Szlovák Írók Szövetségének tagja.
  • Meglőtték Robert Ficót – Videók!
    A helyszínen három-négy lövés dördült, majd a Denník N hírportál helyszíni tudósítója azt látta, hogy a kormányfő testőrei felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik. A Plus7Dní híroldal információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések.
MTI Hírfelhasználó