Konferencia-liga - A Fehérvárra azeri, a Felcsútra ukrán ellenfél vár
2024. június 19. 17:10

A Puskás Akadémia az ukrán Dnipro-1-gyel, a Fehérvár FC az azeri Szumgajittal találkozik a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

A szerdai, nyoni sorsolást a legutóbb bajnoki negyedik fehérváriak kiemeltként, a bajnoki bronzérmes felcsútiak nem kiemeltként várták, és mindketten öt csapatot/csapatpárt kaphattak ellenfélül.
   
Előbbi leendő ellenfele, a Szumgajit a legutóbbi szezonban szintén negyedik lett hazája bajnokságában, ezzel vívta ki a nemzetközi szereplés jogát. A Puskással találkozó Dnipro-1 ugyancsak negyedik volt az ukrán élvonalban, a nyolc éve alapított klub legnagyobb sikere az egy idénnyel korábbi ezüstérem.
   
Szolnoki Roland, a felcsúti együttes játékosa szerint jó csapatot kaptak ellenfélnek.
   
"Nem lesz egy egyszerű menet" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának. Hozzátette, a felkészülést elkezdték, próbálnak a lehető legjobb állapotba kerülni az első mérkőzésre. Kiemelte, előnyt jelenthet a Puskás Akadémia számára, hogy az ukrajnai háború miatt a Dnipro nem játszhat hazai pályán, de elsősorban magukra kell figyelniük, hogy fizikailag, taktikailag és mentálisan készen álljanak a meccsre.
   
Gergényi Bence, a Fehérvár védője az M1-nek azt mondta, nem tudnak túl sokat az azeri csapatról, de azt igen, hogy sok légiós szerepel benne.
   
"Úgy gondolom, a legnagyobb hibánk az lenne, ha lebecsülnénk ezt az együttest" - jelentette ki. Hozzátette, a szakmai stáb majd fel fogja térképezni, milyen játékerőt képvisel az ellenfél, az új vezetőedzőt, Pető Tamást illetően pedig úgy fogalmazott, egyelőre az ismerkedési időszakban vannak.
   
"Az első benyomások nagyon pozitívak" - szögezte le.
   
Mindkét magyar együttes július 25-én, idegenben kezdi a párharcot, a hazai visszavágót pedig augusztus 1-jén vívja.
   
A 36 csapatos főtáblára az Európa-liga utolsó selejtezőkörének 12 vesztes együttese mellett a Kl-kvalifikációból 24 klub jut fel, ez utóbbihoz négy fordulót kell sikerrel venni.

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó