Újabb koholt magyarellenes vádak az EP-ben
"Miközben a magyar dollárbaloldal a saját hazája ellen áskálódik, mi továbbra is azon dolgozunk, hogy Magyarország és a magyar emberek minél hamarabb hozzájussanak az őket jogosan megillető uniós forrásokhoz" - tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.
2023. október 24. 18:57

Magyarellenes támaszpont – architecturestudio.fr/

A magyarországi dollárbaloldal továbbra is mindent megtesz, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat, koholt vádak alapján újabb magyar vita készül az Európai Parlamentben - közölte a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

A képviselőcsoport közleményében kiemelte: az Európai Parlament négy baloldali frakciója ismét "a magyar dollárbaloldal által tollba mondott hazugságokkal és rágalmakkal vagdalkozik" annak érdekében, hogy Magyarország továbbra se kaphassa meg a neki jogosan járó uniós forrásokat.
   
"Hétfőn az EP négy baloldali frakciója közös sajtótájékoztatót tartott, ahol - mások mellett - Daniel Freund, német zöldpárti- és Cseh Katalin, magyar dollárbaloldali EP-képviselők ismételték meg szokásos hazug vádaskodásaikat" - fogalmaztak.
   
Szavaik szerint a négy baloldali frakció képviselői azokat a rágalmakat és hazugságokat ismételgették, amelyeket Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett "dollárbaloldal" az elmúlt időszakban hangoztattak. A szokásos baloldali forgatókönyv szerint a koholt vádjaik alapján egy újabb plenáris vitában készülnek Magyarország lejáratására - tájékoztattak.
   
Közölték: az EP baloldali képviselőcsoportjainak egy-egy képviselője hétfőn sajtótájékoztatón mutatott be egy rágalmaktól és hazugságoktól hemzsegő, Magyarországgal szembeni koholt politikai vádiratot. A koholmányban foglaltakkal ismét nyomás alá akarják helyezni az Európai Bizottságot annak érdekében, hogy az európai baloldal és a magyarországi "dollárbaloldal" politikai céljainak megfelelően a brüsszeli testület továbbra se folyósítsa Magyarországnak a jogosan járó uniós forrásokat. A baloldali képviselőcsoportok durván és antidemokratikus módon egyenesen megfenyegették az uniós bizottságot, hogy a magyaroknak jogosan járó uniós források folyósítása esetén a testületnek súlyos politikai következményekkel kell számolnia. A "dollárbaloldal és európai elvbarátaik" kétségbeesetten vagdalkoznak, Magyarország kormánya ugyanis bíztató tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal - írták.
   
Ez az oka annak, hogy az európai baloldal Gyurcsány Ferenc és a magyar dollárbaloldal által tollba mondott hazug vádakkal fenyegetőzik. Az ilyenkor szokásos politikai forgatókönyv szerint az európai baloldal, eleget téve a magyar dollárbaloldal igényeinek, az Európai Parlament plenáris ülését használja fel, hogy egy újabb magyar vita keretében Magyarországot lejárató, koholt politikai vádakkal támadja hazánkat - emelték ki.
   
"Miközben a magyar dollárbaloldal a saját hazája ellen áskálódik, mi továbbra is azon dolgozunk, hogy Magyarország és a magyar emberek minél hamarabb hozzájussanak az őket jogosan megillető uniós forrásokhoz" - tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A csíksomlyói Hármashalom-oltárnál
    A pünkösdszombati esős reggel ellenére az idei búcsús nagymisére is több százezren érkeztek az őket már derűs idővel fogadó Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregbe, a Hármashalom-oltár elé a világ minden tájáról.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
MTI Hírfelhasználó