A korrupt brüsszeli szélsőség a lakosságcserén dolgozik
Brüsszel kaput nyit a migránsinvázió előtt. Az Európába bejutott migránsok miatt Svédországban ma már a hadsereg bevetését fontolgatják, Franciaország lezárta a határait, Olaszországban tarthatatlan állapotok alakultak ki, a Kanári-szigeteket pedig már "lerohanták" a migránsok.
2023. október 5. 00:08

al jazeera

Brüsszel fokozza a migrációs veszélyt a migrációs paktum egy újabb elemével - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bakondi György emlékeztetett: a migráció problémája 2015 óta napirenden van. Brüsszel ahelyett, hogy a külső határok védelmére koncentrált volna, korábban is kvótákkal próbálta szétosztani az érkezőket, ez azonban nem szüntette meg az Európába irányuló migrációt, sőt, az embercsempészek "húzóágazata" lett - jelentette ki a belbiztonsági főtanácsadó.
   
Azt mondta: az Európába bejutott migránsok miatt Svédországban ma már a hadsereg bevetését fontolgatják, Franciaország lezárta a határait, Olaszországban tarthatatlan állapotok alakultak ki, a Kanári-szigeteket pedig már "lerohanták" a migránsok. Arra figyelmeztetett, hogy ezt a problémát csak humanitárius és emberi jogi szempontok alapján nem lehet jól kezelni.
   
Beszélt arról is, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság még a jövő nyári EP-választás előtt hosszú távú migrációs paktumot akar kvótákkal és több tízezres migránsközpontokkal, miközben - mint mondta - a szerb határ túloldalán géppisztollyal lövöldöznek, és kézigránátot hajítanak lakóházakra.
   
A paktum részeként új válságrendelet készül, e szerint a nehéz helyzetbe került országok a bizottsághoz fordulhatnak, amely dönthet arról, mely országoknak hány migráns ügyében kell eljárniuk, befogadni vagy kitoloncolni őket - tette hozzá Bakondi György.
   
Ezt a rendeletet veszélyesnek nevezte, mivel ösztönzi a migrációt. A tervezetét a többségi elven működő Bel- és Igazságügyi Tanács elé vitték, ahol csak Magyarország és Lengyelország szavazott ellene - tette hozzá.
   
Bakondi György arra is kitért, hogy miután Brüsszel nem fordít elég gondot a schengeni külső határok védelmére, egyes tagállamok az övezet belső határain állítják vissza az ellenőrzést, így azonban épp a schengeni övezet lényege, a szabad mozgás kerül veszélybe.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Választás – a háború vagy a béke között
    Brüsszel támogatja a háborút. De a többség minden háborúban szenved. És ha ez a többség most Európa-szerte felemeli a szavát, akkor még elkerülhető a legrosszabb. Ez június 9-e tétje. Ez a választás döntő hatással lesz a háború vagy béke kérdésére - foglalta össze Orbán Viktor.
  • Megújult a csurgói Csokonai Közösségi Ház
    Latorcai Csaba közölte, a választás legfontosabb tétje, hogy béke, vagy háború lesz a kontinensen, a migrációpárti, vagy a bevándorlásellenes erők kerülnek többségbe, illetve az, hogy "megvédjük családjainkat és gyermekeinket a káros, identitászavaros és tudománytalan genderideológiától, annak erőszakos terjesztőitől".
  • Az MNB telefonszámait is klónozzák a kibercsalók
    A csalók az állítólagos „támadás” elhárítására állításuk szerint biztonságba helyeznék az áldozatok pénzét. Ehhez bizalmas banki adatait kérik el (például: bankkártyaszám, lejárat, cvc kód, PIN kód; internet- vagy mobilbanki jelszavak és megerősítő kódok); vagy megpróbálják rávenni az áldozatot, hogy utalja át „biztonságos” – valójában a csalók által kezelt – számlára a pénzét.
MTI Hírfelhasználó