Rabszöktető rendőrök
2024. április 15. 20:50

Két rab szökésében segíthetett az a tizenhét rendőr, akiket hétfőn fogtak el a szervezett bűnözés elleni ügyészség parancsára Észak-Macedóniában - jelentette a Vesti.mk hírportál.

Az ügyészség közleménye szerint hat rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy tavaly októberben egy gyilkosság miatt elítélt férfi szökésében segédkeztek. A tájékoztatás szerint a rendőrök kórházi kivizsgálásra vitték az elítéltet, majd ketten a kórház dohányzásra kijelölt helyiségébe kísérték, ahol egy idő után magára hagyták, lehetővé téve a szökését.

"A gyanúsítottak nem jelentették a szökést a szkopjei Idrizovo börtönben a közvetlen feletteseiknek, és a következő műszakban dolgozó gyanúsítottak sem tették ezt meg, hanem az üres vizsgálóhelyiségben ültek az elítélt nélkül, ahol a belügyminisztérium munkatársai találtak rájuk" - olvasható a közleményben. Az elítélt azóta is szökésben van.
   
Tizenegy rendőrt egy másik szökési eset miatt fogtak el. Ők egy korábbi alkalommal tették lehetővé egy rab számára a szökést a kórházból, ez az elítélt azonban később visszatért a börtönbe.
   
A rendőröket, ha bűnösnek találják, öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik kötelességszegés, valamint a szökésben nyújtott segítség miatt.

MTi
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A lengyel pápa szentté avatása - magyar megemlékezés
    Karol Wojtyla alakját, második János Pál pápa, a lengyel egyházfő emlékét idézte fel az egyházi vezető szentté avatásának tizedik évfordulója alkalmából a magyar törvényhozásban Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes.
  • Közösségalkotó erő a teremtésvédelem
    Az erdők megtisztításakor, a természet rejtett szépségei felfedezésnek közösségalkotó ereje órási, mert ezzel nem csak a természet csodás értékeit védjük, hanem magát az embert, a nagybetűs Embert is! Mindez arra is rávilágít, hogy nem a pénz és nem a fogyasztás számít, hanem az, hogy jobban felfedezzük a magunk és a másik ember Istenarcúságát!
  • Több mint 20 ezer háztartásnak nyújt majd segítséget az új otthonfelújítási program
    Péntektől lehet véleményezni az új otthonfelújítási program feltételeit. A részletszabályok közé több fontos újdonság is bekerülhet, így például az, hogy épületnek ne kelljen a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia. A program a tervek szerint júniusban indul.
MTI Hírfelhasználó