Nagy a feszültség a Rzeszów-jasionka-i katonai légibázis környékén
2024. április 29. 23:34

A korábban polgári repülőtérként működő Rzeszów-jasionka-i katonai légibázis környékén erős az amerikai katonai jelenlét, a közmédia ott forgató stábját háromszor is feltartóztatták a légibázist védő katonák annak ellenére, hogy az újságírók semmi tiltottat nem csináltak, mindössze a közútról filmezték a repülőteret. "Ezzel érzékeltették velünk azt, hogy itt bizony nagy a feszültség" - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Hírdójában a közmédia helyszínen tartózkodó tudósítója.

A Híradóban elhangzott: a lengyelek nem kérnek az atomfegyverekből, amelyek esetleges Lengyelországba telepítését az egy héttel ezelőtt megjelent sajtóinterjújában helyezte kilátásba Andrzej Duda lengyel elnök.
   
A közmédia stábjának nyilatkozók, valamint a különböző lengyel sajtóorgánumok által megkérdezettek is azt mondták, hogy nem kérnek az atomfegyverekből,
   
"Azt látni kell, hogy a lengyelek általában Ukrajna mellett állnak, tehát a háborúban az ukrán felet támogatják, azonban az, hogy atomtöltetet szeretnének ide telepíteni, az már inkább megosztja a lengyeleket" - mondta el Joó Csaba, a közmédia helyszínen lévő tudósítója a Híradóban.
   
Felidézte: Andrzej Duda a múlt hétvégén a kanadai televíziónak adott interjújában megerősítette, Lengyelország valóban kész arra, hogy egy NATO-program keretében atomtölteteket fogadjon a területén. Hozzátette: az egyik kijevi újság hétfőn idézte az ukrán légierő szóvivőjét, aki szerint Lengyelországnak kellene ellátnia Ukrajna nyugati részének légvédelmét.
   
Ezt Lengyelország a rendelkezésére álló légvédelmi eszközökkel talán meg tudná tenni, azonban az eszkalációnak egy olyan pontja lenne már, ahonnan igencsak nehéz lenne visszafordulni - hangzott el a Híradóban.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Százéves a magyar jegybank: emlékérmék a jubileumra
    „A mai napon kibocsátásra kerülő érmék a jegybank hivatását, felelősségteljes szerepét közvetítik, üzenetként hordozzák a teljes magyarság felé az érmén megjelenő feliratot: a Magyar Nemzeti Bank 100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” – emelte ki Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.
  • Véget kell vetni az erőszaknak!
    Orbán Viktor úgy fogalmazott: a szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. "Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe" - fogalmazott.
  • Fico megjósolta, hogy merénylet lesz
    "Az utcákon trágár módon szidják a kormánypolitikusokat, és én már azt várom, hogy ez a frusztráció, amelyet a Denník N, a Sme és az Aktuality gerjeszt, mikor torkollik valamelyik vezető kormánypolitikus meggyilkolásába. És ezzel most nem túlzok egy cseppet sem" - írta Robert Fico egy az államfőválasztás után közzétett Facebook bejegyzésében.
MTI Hírfelhasználó