Szentkirályi lekaszálta Karácsony egyik méhlegelőjét
2024. április 29. 16:50
Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában gazból kötött csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte. Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.

Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, mielőtt hozzálátott a Kerepesi út közepén húzódó gazos terület lekaszálásához.

Ez azt jelenti, hogy a főváros jelenlegi vezetése nem végzi el azt a munkát, amit elvárhatnak tőle a budapestiek. Vagyis azt, hogy ne csak egy-egy alkalommal a fotósok kedvéért dolgozzanak, hanem az év 365 napján. A város elhanyagolására, a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota – hívta fel a figyelmet.

Ezzel szemben ő azt ígéri a budapestieknek – folytatta –, hogy nem ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen. „Oda fogok menni, és megfogom a munka végét” – mondta. Olyan főpolgármester kell aki nemcsak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát – fogalmazott.

Munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek és ne egy gaztenger fogadja a városban élőket – vélekedett. „Az allergiások és a kutyások és a szülők biztos nem, de a kullancsok lehet, hogy örülnek. Ezt félve mondom, mert lehet, hogy a főpolgármester ki fogja találni, hogy ezek a helyek igazából kullancslegelők” – fűzte hozzá.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Százéves a magyar jegybank: emlékérmék a jubileumra
    „A mai napon kibocsátásra kerülő érmék a jegybank hivatását, felelősségteljes szerepét közvetítik, üzenetként hordozzák a teljes magyarság felé az érmén megjelenő feliratot: a Magyar Nemzeti Bank 100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” – emelte ki Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.
  • Fico megjósolta, hogy merénylet lesz
    "Az utcákon trágár módon szidják a kormánypolitikusokat, és én már azt várom, hogy ez a frusztráció, amelyet a Denník N, a Sme és az Aktuality gerjeszt, mikor torkollik valamelyik vezető kormánypolitikus meggyilkolásába. És ezzel most nem túlzok egy cseppet sem" - írta Robert Fico egy az államfőválasztás után közzétett Facebook bejegyzésében.
  • A székelyföldi Nagymedesér
    "Nagyon fontos, hogy helyi szinten, megyei szinten és országos szinten is ott legyenek az erőink, hiszen csak így tudjuk a magyarság érdekében az érdekképviseletet, politikai képviseletet ellátni. Ugyanennyire fontos, hogy mi, magyarok egymást erősítsük az Európai Unióban" - mondta Potápi Árpád.
MTI Hírfelhasználó