Választási részvételre ösztönző kampányt indított az EP
2024. április 29. 16:43

Politikamentes tájékoztató és választási részvételre ösztönző kampányt indított az Európai Parlament. A „Szavazz Te is! Ne más döntsön helyetted!” című kampány kisfilmjét hétfőn mutatták be Budapesten, az EP Magyarországi Kapcsolattartó Irodájában. Lővei Andrea irodavezető a sajtótájékoztatón elmondta: június 6. és 9. között az EU 27 tagállamában összesen mintegy 370 millió választópolgár adhatja le voksát az európai parlamenti választásokon, hogy megválassza az európai parlamenti képviselőket a következő öt évre.

Mint mondta, az EP kommunikációs főigazgatósága - mint minden EP-választás előtt - idén is intézményi tájékoztató kampányt folytat, hogy felhívja a választópolgárok figyelmét a demokratikus folyamatokban való részvétel fontosságára és minél szélesebb körüket ösztönözze szavazásra. A „Szavazz Te is! Ne más döntsön helyetted!” kampány hétfőn kezdődött az EU tagállamaiban.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Százéves a magyar jegybank: emlékérmék a jubileumra
    „A mai napon kibocsátásra kerülő érmék a jegybank hivatását, felelősségteljes szerepét közvetítik, üzenetként hordozzák a teljes magyarság felé az érmén megjelenő feliratot: a Magyar Nemzeti Bank 100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” – emelte ki Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.
  • A békére kell szavaznunk június 9-én!
    Orbán Viktor úgy fogalmazott: a szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. "Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe" - fogalmazott.
  • Fico megjósolta, hogy merénylet lesz
    "Az utcákon trágár módon szidják a kormánypolitikusokat, és én már azt várom, hogy ez a frusztráció, amelyet a Denník N, a Sme és az Aktuality gerjeszt, mikor torkollik valamelyik vezető kormánypolitikus meggyilkolásába. És ezzel most nem túlzok egy cseppet sem" - írta Robert Fico egy az államfőválasztás után közzétett Facebook bejegyzésében.
MTI Hírfelhasználó