Az ATP "ismerkedős" interjút közölt Marozsánnal – Videó!
Az ausztrál Alex de Minaur elleni, közép-európai idő szerint szerda hajnalban játszott nyolcaddöntős mérkőzése előtt közétett miniinterjú felvezetéseként a honlap azt emelte ki a 24 éves magyar teniszezőről, hogy egy évvel ez előttig még egyetlen ATP-versenyen sem lépett pályára, azóta viszont rendszeres résztvevője a sorozat tornáinak, Miamiban pedig a 16 közé kerülésével a legjobb 50 közé lépett előre az élő világranglistán: a 38.
Utoljára frissítve: 2024. március 27. 19:57
2024. március 27. 12:16

A férfi teniszezők versenyeit szervező ATP is felfigyelt Marozsán Fábián menetelésére a miami 1000-es tornán és a honlapján rövid interjút készített a magyar játékossal.

Az ausztrál Alex de Minaur elleni, közép-európai idő szerint szerda hajnalban játszott nyolcaddöntős mérkőzése előtt közétett miniinterjú felvezetéseként a honlap azt emelte ki a 24 éves magyar teniszezőről, hogy egy évvel ez előttig még egyetlen ATP-versenyen sem lépett pályára, azóta viszont rendszeres résztvevője a sorozat tornáinak, Miamiban pedig a 16 közé kerülésével a legjobb 50 közé lépett előre az élő világranglistán.

ATP Tour - Wikipedia

Assosiation of Tennis Professionals – wikipedia


   
A De Minaur elleni sikerrel az élő rangsorban már 38. Marozsán negyedik ATP 1000-es viadalán szerepel most, és eddig valamennyin bejutott legalább a nyolcaddöntőbe.
   
A rövid kérdez-felelekből kiderül, hogy Marozsán, ha tehetné, Jason Stathammel vacsorázna együtt, mert nagyon kedveli a brit színészt, kedvenc filmje pedig vele a Feláldozhatók, míg eddigi legjobb teniszen kívüli élménye egy évekkel ezelőtti törökországi nyaralás volt a barátaival.
   
Marozsán teniszkarrierje eddigi legjobb pillanatának az tartja, amikor ráeszmélt, hogy bekerült a legjobb száz közé a világranglistán. Ha csak egy dolgot érhetne el a sportágban, akkor az egy Grand Slam-diadal volna, kedvenc városa Melbourne, a sportágnak köszönhető "legmenőbb" dolognak pedig azt nevezte, hogy a legnagyobb stadionokban léphetett már pályára, azok közül pedig a római a kedvence.

 

maro

Minaur legyőzése a youtube-on.

"Az első szettben mindketten magas színvonalon játszottunk, remek labdameneteink voltak, kicsit gyilkoltuk egymást a pályán" - közölte menedzsmentjének tájékoztatása szerint Marozsán. "Meg akartam nyomni a másodikat is, de sajnos elvesztettem a szervámat már az elején, ami megzavart. Ez a három gém olyan hullámvölgy volt, amiből nem tudtam visszajönni. Kicsit elment a fejem is, ötlettelen voltam, lassultak a labdák, nem sikerült nyerőt ütni, aztán 4:0-nál már inkább elengedtem, próbáltam energiát vinni a szervezetembe, enni-inni, hogy a döntő szettre felkészüljek" - elevenítette fel az első két játszmát. A harmadikról azt mondta, kezdett ismét jobban játszani, és edzője, Balázs György is biztatta, hogy az ellenfél sem tud végig hibátlanul játszani, és ha van még ereje, akkor adja ki magából, amit csak lehet.
   
"Azt tanácsolta, hogy gyűrjem a játékot, menjek bele hosszabb labdamenetekbe, ne mindent erőből üssek, mert az fekszik neki, hanem kényszerítsem rá, hogy neki is dolgoznia kelljen a pontokért. Jött is a hullámvölgy nála, és elvettem az adogatását, 4:1-nél pedig már látszott, ő sem hiszi el igazán, hogy megfordíthatja a meccset" - nyilatkozta a magyar teniszező, aki az esőzések miatt három egymást követő napon lépett pályára.
   
Ennek kapcsán kijelentette, az ötödik kiemelt német Alexander Zverev elleni, csütörtöki negyeddöntő előtt jól jön a pihenőnap, szerdán ezért maximum egy óra tenisz mellett, a regenerálódás érdekében masszázsra megy és gyógytornája lesz. Este aztán az olimpiai bajnok elleni stratégiát beszélik majd át Balázs Györggyel.
   
Marozsán a nem hivatalos élő ATP-rangsorban már a 38. helyen áll.

Eredmény, nyolcaddöntő:
---------------------------
Marozsán Fábián-Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1    

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Több mint 20 ezer háztartásnak nyújt majd segítséget az új otthonfelújítási program
    Péntektől lehet véleményezni az új otthonfelújítási program feltételeit. A részletszabályok közé több fontos újdonság is bekerülhet, így például az, hogy épületnek ne kelljen a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia. A program a tervek szerint júniusban indul.
  • Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök
    Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
MTI Hírfelhasználó