Marozsán kiütötte top 10-es ellenfelét – Káprázatos videó!
Első találkozójukon a legjobb magyar játékos egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, egy brékkel rögtön ellépett, a dán kiválóság csak 3:0-nál iratkozott fel az eredményjelzőre, és óriási meglepetésre ez volt az egyetlen nyert gémje a 25 perces nyitószettben.
Utoljára frissítve: 2024. március 24. 22:50
2024. március 24. 20:45

A magyar teniszcsillag – atv tour

Marozsán Fábián mindössze két gémet veszítve kiütötte a hatodik helyen kiemelt dán Holger Runét vasárnap a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A 64 között a világranglistán 57. Marozsán nem számított esélyesnek, hiszen riválisa a hetedik a rangsorban, és 20 éves létére már négy ATP-trófeát gyűjtött.

Első találkozójukon a legjobb magyar játékos egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, egy brékkel rögtön ellépett, a dán kiválóság csak 3:0-nál iratkozott fel az eredményjelzőre, és óriási meglepetésre ez volt az egyetlen nyert gémje a 25 perces nyitószettben.

kaprazat
   
Rune folyamatosan méltatlankodott, egy ízben trágárság miatt figyelmeztették is, a Marozsán védjegyének számító ejtésekkel szemben pedig teljesen tehetetlen volt.
   
A folytatásban a Hajdúszoboszló SE sportolója ismét azonnal brékelt, és nemsokára már sorozatban öt megnyert játéknál tartott. Az egyre többet rontó Rune 2:1-nél jutott először bréklabdához, de nem tudott élni vele. Néhány perccel később a magyar teniszező egy elképesztő átemeléssel ismét dupla brékelőnyben volt (4:1), és egy óra elteltéve már ünnepelhetett.   

"Örülök, hogy egy éven belül már harmadszor vertem top 10-es ellenfelet, fantasztikus volt a legjobb pályán, egy ekkora stadionban játszani" - nyilatkozta a pályán a magyar kiválóság. "Sok energiám van, közben pedig próbálok nyugodt maradni, ezt Roger Federertől tanultam, és néha sikerül is" - jelentette ki, hozzátéve, az 1000-es versenyek majdnem olyanok, mint a Grand Slamek, és ebben az is benne van, hogy minden meccs után jön egy pihenőnap, amikor van idő regenerálódni.

Marozsánra a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin (45.) vár.

Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
------------------------------
Marozsán Fábián-Holger Rune (dán, 6.) 6:1, 6:1    

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Több mint 20 ezer háztartásnak nyújt majd segítséget az új otthonfelújítási program
    Péntektől lehet véleményezni az új otthonfelújítási program feltételeit. A részletszabályok közé több fontos újdonság is bekerülhet, így például az, hogy épületnek ne kelljen a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia. A program a tervek szerint júniusban indul.
  • Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök
    Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
MTI Hírfelhasználó