orbán balázs
  • 2024. április 23. 09:08
    A brüsszeli szélsőségesek egyre több szakpolitikai területen szeretnék úgy átvenni a tagállami hatásköröket, hogy az már elnyomás, és ez így nem működhet tovább.
  • 2024. április 18. 15:04
    Európa vezetői közül egyre többen, a frontvonalról érkező hírek ellenére, háborúpárti álláspontot követnek, és még több fegyvert, még több katonai támogatást akarnak nyújtani Ukrajnának – leplezte le a szélsőséget Orbán Balázs.
  • 2024. április 5. 10:11
    Orbán Balázs felidézte a no-go zónákban korábban szerzett tapasztalatait, majd a bevándorlás problémái közé sorolta azt is, hogy miközben a fogadó oldalon egy keresztény identitásában meggyengült társadalom áll, az iszlám mint "közösségműködtetési modell" virágkorát éli.
  • 2024. március 28. 22:01
    Orbán Balázs könyvében írt a rezilienciáról is, ami ellenállóképességet jelent. Elmondta, ezt szuverenitásként is lehet értelmezni, de ugyanakkor a gazdasági nyitás is egyfajta ellenállóképességet ad.
  • 2024. március 14. 08:33
    Meglátása szerint Magyarország számára az a fontos, hogy új iparágakat honosítson, kitörési szektorokat azonosítson a magyar cégek számára, és egy olyan külpolitikát folytasson, ami nem ideológiai, hanem nemzeti érdeken alapul - részletezte Orbán Balázs.
  • 2024. február 10. 08:07
    A miniszterelnök politikai igazgatója elmondta: miközben hosszú idő után ma újra mindenki demokráciák és autokráciák, a jó és a rossz küzdelemének a visszatéréséről beszél, az EU nyugat-európai magországai egy új és általános logika mentén, a tagállamok függőségére és kiszolgáltatottságára építve újfajta szerveződésbe bonyolódtak.
  • 2024. február 6. 23:19
    Orbán Balázs azt hangoztatta, hogy Magyarország, amelynek kiváló a földrajzi elhelyezkedése, demográfiai értelemben nem túl jelentős, de technológiai fejlettségét, exporterejét tekintve az. Az elmúlt harminc évben az ország képessé vált arra, hogy megtermelje, amire szüksége van, és arra is, hogy ez az áru versenyképes legyen a világ többi részén is.
  • 2024. január 25. 20:08
    Számosan úgy sejtik, hogy akik a blokkosodásból ki akarnak maradni, azok két szék között a földre huppannak. A kormányfő politikai igazgatója szerint ki kell maradnunk a blokkosodásból.
  • 2024. január 9. 08:46
    "Brüsszelben a vak vezet világtalant elve érvényesül", a brüsszeli elit ugyanis már rég nem látja a hétköznapi európai emberek életszagú problémáit - értékelt Orbán Balázs.
  • 2023. december 20. 00:02
    A hagyományos szövetségi rendszereink, a NATO és az Európai Unió nagyon fontosak, de egyre fontosabbak ezek mellett - és nem ezek alternatívájaként - a más, több országot is tömörítő együttműködések, mint például az Egy övezet, egy út Kínával folytatott együttműködés, vagy a türk, tehát török eredetű országokkal való együttműködés – vélekedett Orbán Balázs.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó