izrael
  • 2024. április 13. 22:50
    Irán több tucat ballisztikus rakétát is indított Izrael ellen, melyek tizenkét perc alatt érnek el célpontjaikhoz, s ezek nyomán légiriadó volt az ország azon településein, melyek felé tartottak, de földet érésük előtt a légvédelem ellenrakétái elfogták a lövedékeket.
    Címkék:
  • 2023. november 27. 17:15
    A kormány a lehetséges további két magyar túsz szabadulását is megpróbálja majd előmozdítani, amint a nők és gyermekek után erre a férfiak esetében is megnyílik az út a Gázai övezetben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
  • 2023. október 30. 15:19
    Késsel támadt a hatóság embereire egy 16 éves elkövető Jeruzsálem óvárosában. Az izraeli médiumok terrortámadásnak nevezték az esetet.
  • 2023. október 20. 23:42
    A 80-as évek vége óta minden új háznál be kell építeni egy biztonságos szobát, egy páncélajtóval, és akkor egy bunkerben van az ember tulajdonképpen. Még egy nagyon közeli találat esetén is megmentheti a lakókat. A probléma azokon a helyeken van, ahol nincs ilyen szoba. Azoknak az épületeknek az aljában van közös óvóhely, de elég nehéz oda lejutni, mert mindenki ott tartja a hegyi biciklijét.
    Címkék:
  • 2023. október 16. 21:45
    A párhuzamos vonalak a végtelenben metszik egymást – mondják a matematikusok. Imádkozzunk a Szentföld békéjéért!
  • 2023. október 15. 11:12
    Európában terrorszervezetnek, így a Hamasznak is lehetnek alvósejtjei, de veszélyt jelentenek azok az iszlám hátterű, radikalizálódott, jórészt fiatalok is, akik egyik napról a másikra dönthetnek úgy, hogy egyénileg utcai támadásokat, késes, gázolásos támadásokat hajtanak végre - közölte a szakember.
    Címkék:
  • 2023. október 14. 16:59
    Néhányukat megölik, másokat pedig letartóztatnak – derül ki a videóból. Az akció során az izraeli katonák elérik a bázis bunkerét is, ahonnan kimenekítik túszként tartott társaikat. „Shayetet, Shayetet, maradj a bunkerben, jövünk” – kiáltja az egyik tiszt.
    Címkék:
  • 2023. október 11. 09:25
    A Moszad már nem rendelkezik azzal a feltételrendszerrel, mint korábban. Ebből pedig az következik, hogy ha a Hamász egy zárt információs rendszeren belül készült a támadásra, akkor könnyen lehet, hogy az információ egyetlen olyan forráshoz sem jutott el, aki ezt az izraeli biztonsági szerveknek tovább tudta volna adni.
    Címkék:
  • 2023. október 9. 10:07
    Az Izrael elleni támadás után csakhamar terjedni kezdett egy hír, mely szerint a Hamász köszönetet mondott az ukránoknak a nyugati fegyverekért, amelyeket eladtak nekik. Mi igaz ebből?
  • 2023. október 8. 10:19
    Lőtték a Hamász finanszírozására használt két bankfiókot, köztük a szervezet terrorista tevékenységének pénzügyeit segítő Iszlám Nemzeti Bankot, a szervezet első saját bankfiókját, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet légifegyverek gyártására szolgáló létesítményét Gáza városában, és egy fegyverraktárat.
    Címkék:
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó