Gulácsi: hosszú út volt – Videók!
„Fantasztikus volt ismét hazai közönség előtt játszani, örülök, hogy megnyertük a meccset. Fontos volt, hogy jól kezdjük az évet, minden más, most kicsit irreleváns" – foggalmazott a világklasszis kapus.
Utoljára frissítve: 2024. március 24. 12:18
2024. március 23. 18:53

Gulácsi Péter kapus a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Törökország elleni barátságos mérkőzés előtt a telki edzőközpontban 2024. március 21-én. MTI/Illyés Tibor

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa az együttes egyik legjobbja volt péntek este a törökök ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen, az RB Leipzig futballistája, aki másfél év után játszott újra a nemzeti tizenegyben, a találkozót követően elmondta, hosszú utat járt be.

"Másfél év után újra válogatott meccsen védhettem, aminek nagyon örülök. Ez egy hosszú út volt, fantasztikus volt ismét hazai közönség előtt játszani, örülök, hogy megnyertük a meccset. Fontos volt, hogy jól kezdjük az évet, minden más, most kicsit irreleváns" - hárította el a vegyes zónában Gulácsi azt a kérdést, mekkora fejtörést jelenthet Marco Rossi szövetségi kapitány számára, hogy ilyen remek teljesítményt nyújtott, miközben Dibusz Dénes is kiválóan teljesített az elmúlt időszakban.
   
A 33 éves hálóőr hozzátette, a visszatérés egy kicsit más érzés volt, hiszen a sérülése alatti időszakban távolabb került a dolgoktól, kívülről nézve pedig minden teljesen más.

Gulacsi
 
"Hosszú idő után védtem újra, ez jóval érzelemdúsabb volt, mint előtte" - fogalmazott a kapus.

klasszis

Világklasszis kapusunk öt hatalmas védése a Bundesligában.
   
Gulácsihoz hasonlóan másfél év után volt újra válogatott Schäfer András, az Union Berlin futballistája ráadásul kis híján góllal tért vissza, de a mérkőzés ráadásában szerzett találatát végül les miatt érvénytelenítették.
   
"Nekem bőven elég volt, hogy megünnepeltettem magam és nyertünk. Nagyon jó, hogy újra itt vagyok, kemény időszak van mögöttem, kicsit el is pityeregtem magam, amikor bejöttem az öltözőbe. A gól csak hab lett volna a tortán, nekem bőven elég volt, hogy az egész stadion engem ünnepelt" - mondta Bundesligában szereplő középpályás.
   
Schäfer úgy érezte, a találkozó elején nem voltak annyira élesek, sokkal gyorsabban is játszhattak volna, viszont a labdatartás jól működött.
   
"Az szerintem magáért beszél, hogy tizenhárom meccs óta veretlen a csapat, haladunk egy úton, reméljük, a formaidőzítésünk majd júniusban lesz a legjobb" - zárta a 24 esztendős futballista.
   
A nemzeti csapatban bemutatkozó Dárdai Márton elmondta, az első naptól kezdve jól érzi magát a válogatottnál, befogadták a társak és nagyon örül a győzelemnek. Hozzátette, szerencsére a német másodosztályban szereplő Hertha BSC-nél is rendszeresen nagy közönség előtt futballozik, így megszokta már a hasonló közeget, mint ami a Puskás Arénában volt.
   
A győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik kiemelte, játszott már ennél sokkal jobban is a válogatott, néha kicsit kapkodó volt az együttes.
   
"Néhány szituációban jóval nyugodtabban kellett volna futballoznunk, de a legfontosabb a végeredmény" - fogalmazott a csapatkapitány.
   
Marco Rossi tanítványai immár 13 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.
   
A nemzeti együttes legközelebb kedden a koszovói csapatot fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.

 

Magyar-koszovói - Már csak néhány ezer jegy maradt

Már csak néhány ezer jegy elérhető a magyar labdarúgó-válogatott következő, keddi barátságos mérkőzésére, amelyen a koszovói csapatot fogadja a Puskás Arénában.

"Aki a helyszínen szeretné megtekinteni a magyar csapat utolsó budapesti meccsét a nyári Európa-bajnokság előtt, az még megteheti, mert néhány ezer belépő még hozzáférhető a találkozóra" - mondta az MTI érdeklődésére Sipos Jenő, a magyar szövetség (MLSZ) sajtófőnöke. "Nagyszerű volt a hangulat pénteken, reméljük, hasonló lesz kedden is".
   
Sipos megjegyezte, több mint 33 ezren bérletet váltottak a nemzeti együttes idei öt fővárosi összecsapására, a fennmaradó jegyekből pedig már nem sok áll rendelkezésre Koszovó ellen.
   
Az Eb-résztvevő magyarok 13 mérkőzés óta veretlenek, a 2024-es esztendőt 1-0-s sikerrel kezdték pénteken a törökök ellen. Marco Rossi tanítványai júniusban még két felkészülési találkozót játszanak a kontinensviadal előtt, előbb Írország vendégeként, majd Izrael ellen Debrecenben. Az Eb-n sorrendben Svájc, a házigazda Németország és Skócia lesz az ellenfél.

 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
  • A kormány kiáll Európa keresztény alapjai mellett
    Varga Mihály kiemelte: miközben tőlünk nyugatra templomok tűnnek el, Magyarországon és a külhonban 3000 templom építését vagy felújítását támogatta a kormány az elmúlt évtizedben.
  • 18. századi orgonák a Pannonhalmi Főapátságban
    Az Orgonák éjszakáján Homolya Dávid orgonaművész és nemzetközi orgonaszakértő, valamint Vadász Attila orgonaművész kezei alatt kelnek életre a hangszerek.
MTI Hírfelhasználó