A győzelem kinyitja az ajtót a nyolcaddöntő felé
"Tisztában vagyok vele, mi vár ránk holnap. Okosan kell játszanunk és rendezettnek kell lennünk, amikor nálunk van a labda, mert tudjuk, hogy az egyik legnagyobb veszélyt a labdavesztés jelentheti" - nyilatkozott a szerb edző az FTC szerdai sajtótájékoztatóján.
2023. november 8. 18:34

Dejan Stankovic vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2023. november 8-án. Az FTC a következő napon a belga KRC Genk csapatát fogadja a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában. MTI/Hegedüs Róbert

Dejan Stankovic, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a belga KRC Genk csütörtöki legyőzése a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában kinyithatná az ajtót számukra a nyolcaddöntőbe jutás felé.

"Tisztában vagyok vele, mi vár ránk holnap. Okosan kell játszanunk és rendezettnek kell lennünk, amikor nálunk van a labda, mert tudjuk, hogy az egyik legnagyobb veszélyt a labdavesztés jelentheti" - nyilatkozott a szerb edző az FTC szerdai sajtótájékoztatóján.
   
Hozzátette, tudja, hogyan építik fel támadásaikat a belgák, és megjegyezte, hogy egyik legveszélyesebb fegyverük az ellentámadás.
   
A harmadik számú európai kupasorozat F csoportjában három kör után az olasz Fiorentinának, a Ferencvárosnak és a Genknek is öt pontja van, a szerb FK Cukaricki pedig pont nélkül áll az utolsó helyen.
   
Stankovic úgy vélekedett, jelenleg mindhárom ötpontos csapatnak ugyanolyan esélye van a továbbjutásra.
   
"Nem szeretek számolgatni, mert a pályán dől el minden, de egy győzelem megnyitná az ajtót számunkra a nyolcaddöntő felé. Rendkívül fontos meccs lesz" - magyarázta.
   
A magyar és a belga együttes október 26-án gól nélküli döntetlent játszott egymással Genkben. Stankovic felidézte, hogy igazán kemény, nagyon taktikus mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat nagyon sokat futott.
   
"Úgy gondolom, hasonló lesz a holnapi meccs is olyan tekintetben, hogy mindkét csapatnak megvannak a lehetőségei arra, hogy alkalmazkodjon az ellenfélhez. Számunkra a legfontosabb, hogy ilyen esetben akár formációt váltsunk, akár a védekezésen változtassunk" - fogalmazott a tréner.
   
Hangsúlyozta, egyrészt 95 percig kell majd összpontosítaniuk, másrészt nagyon fontosak lesznek az apró részletek, például a szögletek, a szabadrúgások, illetve a második labdák is döntő jelentőségűek lehetnek.
   
Stankovic elárulta, játékosai közül csak Varga Barnabásra nem számíthat sérülés miatt, a többiek készen állnak, és ez nagyon jó lehetőségeket kínál számára.
   
Sigér Dávid felidézte, hogy a belgiumi találkozón mindkét csapatnak voltak helyzetei, de "olyan nagyon sokat" nem forogtak veszélyben a kapuk, elsősorban a biztonság volt a fontos, bár magasan húzták meg a védelmi vonalat.
   
"Látjuk, hogyan alakultak az eredmények a csoportban. Féltávhoz értünk, és nagyon izgalmas, ahogy nekiindulunk a második felének. Az eddigi mérkőzéseken az rajzolódott ki, hogy ezen a meccsen is nagyon fontos lesz, ki mennyi pontot szerez. Sorsdöntő lehet annak kapcsán, ki örülhet majd a végelszámolásánál" - vélekedett.
   
A középpályás szerint inkább egy találat dönthet csütörtökön, nem számít gólgazdag találkozóra.
   
Hozzáfűzte, kisebb izomfáradtsága már a múlté, vasárnap is keretben volt, és be is állt a Kecskeméten 2-1-re elveszített bajnoki mérkőzésen, és fizikálisan teljesen jól érezte magát a pályán.
   
A Genk elleni mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
MTI Hírfelhasználó