Szoboszlai gólt lőtt, a Lipcse a kupagyőztes – videó!
A 85. percben Szoboszlai egy szép támadás végén, az ötös sarkáról eleresztett jobb lábas lövéssel eldöntötte a meccset. A válogatott támadó ezzel Détári Lajos után a második magyar, aki eredményes volt Német Kupa-döntőben.
2023. június 3. 23:04

A magyar futbalcsillag – eurosport.eu

A góllal záró Szoboszlai Dominikkal, illetve Willi Orbánnal felálló RB Leipzig megvédte címét a labdarúgó Német Kupában azzal, hogy a szombati, berlini fináléban 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

Az Olimpiai Stadionban rendezett találkozón gyorsan előnybe kerülhetett volna a lipcsei csapat, ám Szoboszlai hiába hozta ziccerbe Timo Wernert, a német támadó hibázott. A folytatásban már nem volt ennyi izgalom az első félidőben, elsősorban mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat csak egy-két kisebb lehetőségig jutott.
   
A fordulás után sem változott a meccs képe, a kockázatkerülő futball közepes iramot és kevés veszélyes támadást hozott. A játékrész közepén a frankfurtiaknak volt egy jobb periódusuk, de gólig nem jutottak, majd kissé váratlanul hátrányba kerültek az ő szempontjukból egy kifejezetten peches góllal: Christopher Nkunku lövése nyomán a labda két védőn megpattanva került a kapuba.
   
Innentől a lipcseiek magabiztossá váltak és a 85. percben Szoboszlai egy szép támadás végén, az ötös sarkáról eleresztett jobb lábas lövéssel eldöntötte a meccset.

Szoboszlai

A válogatott támadó ezzel Détári Lajos után a második magyar, aki eredményes volt Német Kupa-döntőben.
   
A 2-0-s sikerrel így - az elmúlt évhez hasonlóan - ismét három magyar, Szoboszlai, Orbán és a sérüléséből felépülőben lévő Gulácsi Péter is kupagyőzelmet ünnepelhet.

    Német Kupa, döntő:

RB Leipzig-Eintracht Frankfurt 2-0 (0-0)
----------------------------------------
gól: Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Százéves a magyar jegybank: emlékérmék a jubileumra
    „A mai napon kibocsátásra kerülő érmék a jegybank hivatását, felelősségteljes szerepét közvetítik, üzenetként hordozzák a teljes magyarság felé az érmén megjelenő feliratot: a Magyar Nemzeti Bank 100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” – emelte ki Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.
  • Véget kell vetni az erőszaknak!
    Orbán Viktor úgy fogalmazott: a szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. "Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe" - fogalmazott.
  • Fico megjósolta, hogy merénylet lesz
    "Az utcákon trágár módon szidják a kormánypolitikusokat, és én már azt várom, hogy ez a frusztráció, amelyet a Denník N, a Sme és az Aktuality gerjeszt, mikor torkollik valamelyik vezető kormánypolitikus meggyilkolásába. És ezzel most nem túlzok egy cseppet sem" - írta Robert Fico egy az államfőválasztás után közzétett Facebook bejegyzésében.
MTI Hírfelhasználó