interjú
 • 2019. november 8. 12:06
  Már megállapodhattak volna a Civil Alapról, ha a norvég kormány valóban akarná ezt – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Perényi Zsigmond európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, aki arra is felhívta a figyelmet: a kormány nem engedheti meg, hogy külföldről a magyar belpolitikába avatkozzanak. Elmondta: a Civil Alap elosztását hat európai országban is Soros Györgyhöz kötődő szervezetek felügyelik. Az államtitkár szerint a norvégok eddig a magyar fél minden konstruktív javaslatát elutasították.
 • 2019. november 4. 22:04
  A Németország és Magyarország közötti nézeteltérések elsősorban onnan származnak, hogy Magyarország bekerült az EU-ba és a NATO-ba, megnőtt a szuverenitása, a mozgástere. Megteheti, hogy szembemenjen Németországgal – mondta a Magyar Nemzetnek Hettyey András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa.
 • 2019. október 26. 15:02
  Sem az ellenzék, sem a Fidesz-KDNP nem könyvelheti el egyértelmű sikerként az önkormányzati választást Schiffer András szerint. Az LMP alapítója és egykori társelnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban a kormányoldal számára egyik legfontosabb figyelmeztető jelnek a legyőzhetetlenség mítoszának eltűnését nevezte, míg az ellenzéki „Frankenstein-koalíciónál” a kormányképtelenség lehet az egyik legnagyobb probléma.
 • 2019. október 24. 16:20
  A fővárosi önkormányzat leállíthatja a kiemelt budapesti beruházásokat, mivel a kormány azt a demokratikus alapelvet követi, hogy semmit sem szabad tenni a budapesti választók akaratát képviselő, általuk megválasztott testület ellenében – tette világossá a kabinet álláspontját a Magyar Nemzetnek adott interjúban Fürjes Balázs.
 • 2019. október 12. 11:13
  Volt már a mostaninál is keményebb harc, de a jelenleginél sunnyogóbb, félrevezetőbb és képmutatóbb kampányt még nem láttam – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István, aki szerint az ellene induló főpolgármester-jelöltek ismeretei, tapasztalatai is mérsékeltek. Budapest első embere más téren sem rejti véka alá a véleményét.
 • 2019. október 9. 11:37
  Ahogy haladunk előre a Liget projekt megvalósításában, látni fogják az emberek, hogy amit ígértünk, azt teljesítettük: a Városliget gazdagodik, a zöldfelülete is bővül, az itt lévő régi épületek megújulnak, az újak pedig harmonikusan illeszkednek a környezetbe, így a megújult Liget mindenkinek többet és jobbat fog nyújtani, mint eddig, állítja Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, aki újabb öt évig vezeti a Szépművészeti Múzeumot.
 • 2019. október 2. 17:25
  „A minket, magyarokat gyűlölő magyar és nem magyar EP-képviselőknek alaposan fel van adva a lecke” – fogalmaz Deutsch Tamás a Trócsányi-esetről és ennek nyomán Várhelyi Olivér európai biztosi jelöléséről. A Fidesz EP-képviselőjét Brüsszelben kérdeztük a fejleményekről.
 • 2019. szeptember 21. 14:14
  Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
 • 2019. szeptember 7. 22:28
  A demográfia problémák nagyobb kihívást jelentenek, mint az éghajlatváltozás, és a bevándorlást kontrollálni kell – mondta a demográfiai csúcson csütörtökön Tony Abbott. A volt ausztrál miniszterelnök lapunknak arról beszélt, hogy a jelenlegi népesedési folyamatok a globális hatalmi rend megváltozásához is vezethetnek.
 • 2019. augusztus 24. 09:55
  Míg az ellenzék békétlenséget, addig a kormánypártok építkezést és fejlődést kínálnak a választópolgároknak, akiknek e két lehetőség közül kell választaniuk az októberi önkormányzati voksoláson – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, aki komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
MTI Hírfelhasználó