Bóka János
  • 2024. május 2. 21:57
    Az unió kudarcot vallott a béke és a biztonság megteremtésében, a versenyképesség területén, a migrációs válság kezelésében és mezőgazdasági kérdésekben is - sorolta Bóka János, hozzátéve, hogy mindezért óriási kihívás Magyarországnak az Európai Unió soros elnökségének átvétele.
  • 2024. április 30. 12:48
    "Európaiságunk mára magyar identitásunk szerves és elválaszthatatlan része: csak magyarként lehetünk európaiak, és magyarként csak az európai nemzetek közösségében találhatunk otthonra" – öntötte formába gondolatait Bóka János.
  • 2024. március 19. 19:46
    Az EU-tagállamok általános uniós ügyekért felelős minisztereinek tanácskozását követően Bóka János magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az Európai Unió Ukrajnával kapcsolatos politikája olyan úton indult el, amely határozott politikai keretek helyett stratégiai bizonytalanságot kelthet.
  • 2024. február 8. 21:12
    Bóka János elmondta: van néhány "komoly korlát", amit a magyar kormány nem tud és nem is akar átlépni, ilyen például a szuverenitás, a migráció és a gyermekvédelemmel kapcsolatos kormányzati álláspont, ezekben nincs lehetőség engedményre és rugalmasabb hozzáállásra sem.
  • 2024. január 6. 18:13
    A svéd NATO-tagság ratifikációjának időpontja attól függ, milyen gyorsan és hatékonyan halad a bizalomépítés Magyarország és Svédország között, ezzel megnyugtatva azon magyar parlamenti képviselőket is, akiknek kétségeik és aggályaik vannak – tisztázta a magyar miniszter.
  • 2023. december 28. 21:17
    A brüsszeli szélsőség lezüllesztette az EU-bővítés folyamatát, elmosódnak a feltételek, politikai csatározássá válik a bejutásért való küzdelem.
  • 2023. november 6. 18:04
    Az "Európai Unió jelenlegi Ukrajna-stratégiája pedig megbukott". Az Európai Unió vezetői azt feltételezték, hogy Ukrajna katonai győzelmet fog aratni, Oroszország katonai vereséget szenved, ami politikai átrendeződéshez fog vezetni. Ez azonban legalábbis "kétségesnek tűnik."
  • 2023. november 2. 23:03
    Ha nem az Európai Unió, illetve a tagállamok döntenek arról, hogy ki léphet be az Európai Unió területére, akkor nincs migrációs politikánk" - hangsúlyozta a miniszter. A migrációs politika azzal az alapvetéssel kezdődik, hogy mi vagyunk azok, akik eldöntik, ki léphet be a területünkre.
  • 2023. október 4. 10:09
    Magyarország jelenleg nem fér hozzá a helyreállítási alapból származó európai forrásokhoz, miközben az Európai Bizottság a kiadások növelését javasolja a helyreállítási alap kamatlábainak fedezésére, a kohéziós alapokhoz pedig nagyon korlátozottan fér hozzá, miközben az Európai Bizottság az Ukrajna újjáépítésre és előcsatlakozásra szánt források jelentős növelését javasolja – tárja fel a magyar miniszter.
  • 2023. július 3. 11:24
    Bóka János lesz az európai uniós ügyekért felelős miniszter a kormányban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az MTI-vel.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó