válogatott
  • 2024. október 7. 20:59
    Kerkez Milosra, Horváth Krisztoferre és Nego Loicra sem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő NL-mérkőzéseken. A távolmaradók helyére a Bolton támadója, Schön Szabolcs, a Herthában szereplő Dárdai Pál, valamint a DVTK szélsője, Gera Dániel került, utóbbi első alkalommal vehet részt az A-válogatott összetartásán.
    Címkék:
  • 2024. június 12. 21:11
    Az edzés egyértelművé tette, hogy a festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekvő település lakói a szívükbe zárták a magyar csapatot, és nem csak mondják, tényleg szeretnék is, hogy az A csoportból a házigazda németek mellett a magyarok jussanak tovább.
    Címkék:
  • 2024. június 10. 21:19
    A válogatottat mintegy kétszázan fogadták, többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar. A helyi sportklub ifjú növendékei magyar zászlókat lobogtatva várták a játékosokat, miközben azt skandálták, hogy "Ungarn".
    Címkék:
  • 2023. november 21. 09:46
  • 2023. november 18. 16:17
    A Puskás Arénában oda kell tenniük magukat, hogy megtartsák a szurkolóikat és megőrizzék a válogatottat körülvevő hangulatot, melynek nagy szerepe van a sikerekben. Hangsúlyozta, "ezt a légkört a lehető legtovább fent kell tartani" – mondta a maestro.
    Címkék:
  • 2023. november 15. 19:03
    A lengyel Daniel Stefanski sípjelére közép-európai idő szerint csütörtökön 18 órakor kezdődik a bolgár-magyar mérkőzés, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetít.
    Címkék:
  • 2023. november 13. 18:45
    "Akarva-akaratlanul látjuk a híreket. Amennyire lehet ebben a helyzetben, tájékozottak vagyunk. Alapvetően úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés, és szeretnénk a pályán bebiztosítani kijutásunkat az Eb-re" - mondta az MTI érdeklődésére a hétfői sajtótájékoztatón Dibusz Dénes.
    Címkék:
  • 2023. június 19. 19:29
    Kötelező győzelem a magyar nemzeti tizenegy számára a Puskás Arénában sorra kerülő meccs, a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtező. A Rossi-legénység kemény edzést tartott Telkiben hétfőn.
    Címkék:
  • 2023. június 16. 22:23
    "A montenegrói válogatott tapasztaltabb és fizikálisan nagyon erős játékosokból áll. Nem könnyű ellene futballozni, de a lehető legjobban felkészültünk. Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk nyerni" - beszélt Rossi az ellenfélről az MTI érdeklődésére.
    Címkék:
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Mindenkit várnak az október 23-ai ünnepségre
    Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.
  • 125 ezer táska-számítógép diákjainknak
    Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.
  • Önsajnáltatás mint politikai manipuláció
    A sérelmi politizálás régóta ismert módszere egyes pártoknak, illetve politikusoknak. Ha valaki a választók többségével meg tudja sajnáltatni magát, akkor az gyakran kifizetődik – mutat rá Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó