hölvényi györgy
 • 2024. július 18. 11:11
  Hölvényi György arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlamentben a balratolódás folytatódik. Háttérbe szorulnak a legfontosabb kérdések: a béke szükségessége, az európai versenyképesség helyreállítása, a demográfiai krízis kezelése, a kontrollált migráció, a nemzeti sajátosságokból táplálkozó józan erkölcsi erő felélesztése.
 • 2024. július 8. 21:39
  Kereszténydemokrata politikusként az értékalapú, a nemzetek együttműködésén nyugvó, normális és polgárbarát Európáért dolgozom – rögzíti Hölvényi György.
 • 2024. június 8. 15:38
  Az utóbbi évek egyik legnagyobb tanulsága számomra, hogy Közép-Európában, a szocialista elnyomást megélt országokban van egy olyan közös gondolkodás, ami a szélsőséges ideológiáktól mentes, az emberi létezésre, a jólétre összpontosít és a múltból táplálkozik – rögzíti Hölvényi György.
 • 2024. április 5. 19:26
  Címkék:
 • 2023. december 17. 22:20
  Mindent megteszek a kereszténydemokrata képviselőtársammal együtt, hogy egyszerűen a józanság, a normalitás politikája felé tereljük a frakciót. Világosan kell látni: kisebbségben vagyunk. A frakcióban ennek ellenére egyre többen vannak, akik karakteresebb, ha csak egyes elemeiben is, de konzervatívabb kereszténydemokrata világot akarnak – fogalmaz Hölvényi György.
 • 2023. szeptember 8. 20:36
  A mi Európánk című beszélgetéssorozat keretében megrendezett eseményen Hölvényi György bevezetőjében hangsúlyozta: az elmúlt években a koronavírus-járvány és a háborúk meggyengítették az emberek hitét és vallásosságát. Ennek újjáépítése és megerősítése hosszú évek munkája lesz.
 • 2023. május 26. 08:57
  A nyugat-európaiakkal szemben a közép-európaiak előnye, hogy hamarabb felismernek problémákat, például azt, amelyet az illegális migráció jelen, a problémák megoldása ugyanakkor "csak együttes lehet" – tisztázta Hölvényi György.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó