hölvényi györgy
  • 2024. július 24. 23:25
    Kifejezték, hogy a Patrióták Európáért frakció megválasztott képviselői másodrendű állampolgárok. Ahogy Orwell írta: minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél. Elérkeztünk már ehhez a disztópiához” – leplezte ke az EU szélsőbaloldalát Hölvényi György.
  • 2024. július 18. 11:11
    Hölvényi György arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlamentben a balratolódás folytatódik. Háttérbe szorulnak a legfontosabb kérdések: a béke szükségessége, az európai versenyképesség helyreállítása, a demográfiai krízis kezelése, a kontrollált migráció, a nemzeti sajátosságokból táplálkozó józan erkölcsi erő felélesztése.
  • 2024. július 8. 21:39
    Kereszténydemokrata politikusként az értékalapú, a nemzetek együttműködésén nyugvó, normális és polgárbarát Európáért dolgozom – rögzíti Hölvényi György.
  • 2024. június 8. 15:38
    Az utóbbi évek egyik legnagyobb tanulsága számomra, hogy Közép-Európában, a szocialista elnyomást megélt országokban van egy olyan közös gondolkodás, ami a szélsőséges ideológiáktól mentes, az emberi létezésre, a jólétre összpontosít és a múltból táplálkozik – rögzíti Hölvényi György.
  • 2024. április 5. 19:26
    Címkék:
  • 2023. december 17. 22:20
    Mindent megteszek a kereszténydemokrata képviselőtársammal együtt, hogy egyszerűen a józanság, a normalitás politikája felé tereljük a frakciót. Világosan kell látni: kisebbségben vagyunk. A frakcióban ennek ellenére egyre többen vannak, akik karakteresebb, ha csak egyes elemeiben is, de konzervatívabb kereszténydemokrata világot akarnak – fogalmaz Hölvényi György.
  • 2023. szeptember 8. 20:36
    A mi Európánk című beszélgetéssorozat keretében megrendezett eseményen Hölvényi György bevezetőjében hangsúlyozta: az elmúlt években a koronavírus-járvány és a háborúk meggyengítették az emberek hitét és vallásosságát. Ennek újjáépítése és megerősítése hosszú évek munkája lesz.
  • 2023. május 26. 08:57
    A nyugat-európaiakkal szemben a közép-európaiak előnye, hogy hamarabb felismernek problémákat, például azt, amelyet az illegális migráció jelen, a problémák megoldása ugyanakkor "csak együttes lehet" – tisztázta Hölvényi György.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Mindenkit várnak az október 23-ai ünnepségre
    Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.
  • 125 ezer táska-számítógép diákjainknak
    Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.
  • Önsajnáltatás mint politikai manipuláció
    A sérelmi politizálás régóta ismert módszere egyes pártoknak, illetve politikusoknak. Ha valaki a választók többségével meg tudja sajnáltatni magát, akkor az gyakran kifizetődik – mutat rá Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó