Rétvári Bence
  • 2024. július 30. 14:59
    Rétvári Bence kiemelte: a rendőrség minden területen arra törekszik, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát, és így van ez a szabad vizeken is, ahol több mint négyszáz rendőr lát el szolgálatot ötvennél is több járművel.
  • 2024. június 17. 10:27
    Egyértelműen brüsszeli bosszú az Európai Unió Bíróságának Magyarországgal szemben meghozott ítélete. Ezt mondta a Belügyminisztérium államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rétvári Bence hangsúlyozta: Brüsszelben nem hajlandók elfogadni, hogy a magyar emberek elutasítják, hogy hazánkba tömegesen telepítsenek be illegális migránsokat. Közben a Frontex ismét azt közölte: Európai Unió legtöbb külső határán nőtt a migrációs nyomás. Szakértők szerint a nyár újabb hullámot hozhat.
  • 2024. február 29. 15:35
    Rétvári Bence ismertette az új törvény legfontosabb elemeit. E szerint minden magyar munkahely elsősorban a magyar embereket illeti meg, harmadik országbeli állampolgár csak akkor végezhet munkát Magyarországon, ha az adott állásra magyar munkaerőt nem találtak.
  • 2024. február 5. 09:49
    A vártnál korábban, már a hétvége előtt megkapta nagyon sok tanár és óvónő a jelentősen megemelt bérét. Legkésőbb hétfőn pedig mind a 140 ezer érintetthez megérkeznek az új fizetések. Rétvári Bence államtitkár az M1-en azt mondta: az államkincstár fogja ellenőrizni, hogy a fenntartók a béremelésére kapott teljes összeget arra is fordítsák.
  • 2024. január 22. 16:56
    Legkésőbb január 30-ig minden pedagógus megkapja a hivatalos értesítést az őt érintő béremelés pontos összegéről, február elején pedig valamennyien a számlájukon fogják látni a megemelt fizetést – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.
  • 2023. november 15. 17:16
    Az államtitkár kiemelte: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a BM Integrált Jogvédelmi Szolgálata együttműködésében indított plakátkampány fő üzenete, hogy tudatosítsák a fiatalokban, hogy internetes visszaélések esetén "van kihez fordulni."
  • 2023. július 18. 13:50
    Az Európai Unió legnagyobb migránsgettóját kellene felállítani Magyarországon a migránskvóta brüsszeli elfogadása esetén – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
  • 2023. június 29. 20:34
    Az EU nem fizeti ki azokat a forrásokat, amelyek hazánknak járnának. Mindez annak ellenére történik, hogy még a mondvacsinált feletételeket is mind-mind teljesítette az ország. Ettől függetlenül az újabb folyósítások mégsem indultak el - fűzte hozzá az államtitkár.
  • 2023. április 24. 16:06
    Újabb fontos lépés a pedagógusbér-emelés felé: részleges megállapodás született Brüsszelben. A folyósítást követően azonnal 581 ezer forint lesz a pedagógusok átlagbére – jelezte a Facebook-oldalán Rétvári Bence államtitkár a mai hírekre reagálva. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, technikai megállapodás született Brüsszelben, egy lépéssel közelebb kerültünk az uniós forrásokhoz.
  • 2023. április 12. 18:52
    Meglehetősen ritka, hogy egy országba ilyen rövid időn belül kétszer is ellátogasson a katolikus egyházfő, ezért Ferenc pápa április végi újabb budapesti látogatása különleges adomány - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a pápalátogatás tiszteletére készített Magyar fohász 2023 című dal bemutatóján szerdán Budapesten.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Mindenkit várnak az október 23-ai ünnepségre
    Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.
  • 125 ezer táska-számítógép diákjainknak
    Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá.
  • Önsajnáltatás mint politikai manipuláció
    A sérelmi politizálás régóta ismert módszere egyes pártoknak, illetve politikusoknak. Ha valaki a választók többségével meg tudja sajnáltatni magát, akkor az gyakran kifizetődik – mutat rá Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó