simicskó istván
 • 2024. július 10. 15:24
  A II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred bázisa az ország egyetlen olyan létesítménye, amely katonai búvárképzést nyújt. Bár a fiatalok általában szabadidős tevékenység lehetőségét látják a búvárkodásban, ennek a sportnak mindig is volt katonai jelentősége. Előfordulnak olyan katasztrófahelyzetek, amikor szükség van a katonabúvárok szaktudására - tette hozzá az elnök.
 • 2024. június 25. 15:18
  Simicskó István elmondta, sok olyan fiatallal találkozott, akinek a továbbtanulása szempontjából meghatározó volt a honvédelmi tábor. A táborozók közül sokan tanulnak tovább kadétiskolában, a kadétok 40-50 százaléka pedig a Magyar Honvédség kötelékébe kerül valamilyen formában, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet választja.
 • 2024. június 15. 18:38
  A rendezvény célja az elcsatolt területeken és a mai Magyarország területén élő fiatalság hazafias nevelése, valamint a magyar kulturális értékek védelme, továbbörökítése.
 • 2024. június 13. 17:23
  Ma már százötven középiskola végez kadétképzést - közölte a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. Hozzáfűzte, "a kadétképzés sikertörténet", sokan választják ezeket az iskolákat, ahol egyfajta katonai előképzésen vesznek részt a diákok.
 • 2024. június 12. 19:00
  Simicskó István megemlékezett a névadó Szemere Miklósról, aki, mint elmondta, saját vagyonából építtette Pusztaszentlőrincen (ma Pestszentlőrinc) a lövőházat, ahol nagyon sok fiatal gyakorolta a lövészetet.
 • 2024. május 28. 10:39
  A NATO-tagországok vezetői is egyre-másra "felelőtlen kijelentésekkel dobálóznak", amely a konfliktus elhúzódását, sőt az észak-atlanti katonai szövetség háborúba sodródásának veszélyét jelenti – vázolta a realitást Simicskó István.
 • 2024. május 16. 20:18
  "Törekedni kell arra, hogy az értelmetlen pusztítás mielőbb álljon le, hogy ne haljon meg még több ember. Így is elég volt a sok-sok áldozatból, amit az ukrán és az orosz nép hozott ennek a háborúnak az oltárán" - mondta Simicskó István.
 • 2024. május 10. 22:55
  Fontos, hogy azzal az elhibázott migrációs politikával is szakítson az Európai Unió, ami az európai keresztény civilizációt alapjaiban rombolja szét. 2015 óta milliószámra érkeztek migránsok Európába, amit hazánk is megtapasztalt, ezért is építettük fel a déli határkerítést, ami Magyarország biztonságát a mai napig jelentősen szolgálja.
 • 2024. április 24. 17:05
  Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
 • 2024. március 8. 12:46
  Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy az évszázadok során mennyit változott a nők helyzete. Felidézte a nők szavazati jogának megadását, az oktatásban és munkaerőpiacon való egyre nagyobb számú részvételét, a családtámogatási intézkedéseket. Elmondta ugyanakkor, hogy a nők a döntéshozatalban még alulreprezentáltak, és dolgozni kell rajta, hogy bővüljön a számuk.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó