gróf Teleki Pál
 • 2021. április 3. 09:48
  „Ne adjátok fel magyarságotokat semmi veszéllyel szemben sem”– erre a tőle későbbi idézett mondatra tett végzetes pontot az a pisztolylövés nyolcvan évvel ezelőtt, mely véget vetett a korabeli Magyarország egyik legértékesebb, legnagyobb tehetségű államférfija életének. 1941. április 3-án lett öngyilkos gróf Teleki Pál miniszterelnök.
 • Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága
  Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az "össznépi védettségnek" - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a közmédiának szombaton.
 • Igazi ünnep a kulturális intézmények újbóli megnyitása
  Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.
 • Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt
  Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.
MTI Hírfelhasználó