felvidék
 • 2022. szeptember 13. 10:42
  A felvidéki magyarságnak még nincsen olyan lelkiségi erőközpontja, mint amilyen az erdélyieknek Csíksomlyó. Az szeretnék, ha az alsóbodoki zarándokcentrum lenne ez a lelki központ, ahová nem csak a felvidéki magyarok jönnének, hanem ahová az egész Kárpát-medencéből várjuk a zarándokokat – fogalmaz Molnár Imre történész.
  Címkék:
 • 2021. szeptember 3. 17:23
  "Mindenütt, ahol megerősítjük a magyar közösségeket, egy csöppnyi Magyarországot éltetünk tovább" - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Gútán, ahol ünnepi beszédet mondott a magyar kormány támogatásával elkészült Gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont felújított épületének ünnepélyes átadásán.
 • 2021. június 29. 15:45
  Az elmúlt tíz év mérlegét megvonva, soha nem voltak még olyan jók a kapcsolatok Magyarország és Szlovákia között, mint most - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután kedden a Karmelita kolostorban fogadta Eduard Heger szlovák kormányfőt.
 • 2021. május 11. 19:55
  A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
 • 2021. május 4. 08:57
  Az őshonos nemzeti kisebbségek európai szervezete, a FUEN alapos munkát végzett, kezdeményezését az európai bíróság csaknem teljes egészében legitimnek minősítette. Ám az Európai Bizottság megint az elzárkózást, az elutasítást választotta.
 • 2021. április 27. 22:06
  A programjaik között rendre kiemelt szerepet kap a „nyílt társadalom” eszméjének, és a különböző balliberális, progresszív ideológiáknak a támogatása. A gombamód szaporodó szervezetek segítségével Soros az évek során különböző indirekt befolyásszerzési akciókon keresztül igyekezett nyomást gyakorolni a szlovák politikai és gazdasági döntéshozókra.
 • 2020. december 2. 00:02
  Magyarország mindig keserves árát adta annak, ha elalélt a figyelme. A határon túli magyar sajtónak éppen ebben van óriási felelőssége: erősíteni az összetartozás-tudatot. Látjuk, milyen nemtelen támadásokat intéznek a határon túli liberális szócsövek akár Kolozsvárról, akár Pozsonyból a magyar kormány ellen.
  Címkék:
 • 2020. május 12. 12:30
  A felvidéki magyarok nagyon nehéz helyzetbe kerültek azáltal, hogy ma nincs intézményes képviseltük egyik törvényhozásban sem. A politikai képviselet nehézkessé, áttételessé vált, érdemben többnyire csak a helyi önkormányzatokban valósul meg. Ilyen helyzetben a jogi képviselet, a jog eszközeivel történő érdekérvényesítés jelentősége nagyon megnő.
 • 2019. szeptember 13. 18:34
  "A 21. századi politikai és értékrendi küzdelemben a szellemi önvédelem képessége nélkül Európa, valamint az európai emberek és nemzetek egyaránt vesztésre vannak ítélve" - jelentette ki a házelnök. Csak a szellemi önvédelemből sarjadhat ki az a politikai önvédelem, amely megvédheti Európát az európai emberek és nemzetek számára.
 • 2019. szeptember 3. 14:35
  "A mozgalomnak alapvetően az a célja, hogy a többfelé hasadt felvidéki magyar közéletet megpróbálja egyesíteni, mert ez az egyetlen útja a közösségünk politikai sikerének" - mondta el Orosz Örs.
  Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó