Matolcsy György
 • 2021. február 1. 16:33
  Újabb gazdaságpolitikai kritikákat fogalmazott meg a jegybankelnök, Matolcsy György egyebek mellett az ország egységes jövőképét és az állam működésének mérését, a visszacsatolást hiányolta leginkább.
 • 2021. január 25. 14:49
  A járvány elleni harc sikeres volt 2020-ban, a gazdasági hadviselés azonban vegyes eredményt hozott - vélekedett a növekedés.hu portálon hétfőn megjelent legújabb írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, aki szerint az állami beruházások növelésével jobban is teljesíthetett volna a magyar gazdaság.
 • 2020. december 15. 17:50
  A monetáris politikai feltételek változatlanul hagyásával a jegybank megerősítette eddigi politikájának pilléreit - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a jegybank YouTube-csatornáján kedden közvetített sajtótájékoztatón.
 • 2020. november 2. 13:48
  A Magyar Nemzeti Bank eredményesen, nyereségesen gazdálkodott 2019-ben – mondta Matolcsy György jegybankelnök éves meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságában. Jelezte, hogy a koronavírus-válság a legerősebb pontjain ütötte meg a magyar gazdaságot: a beruházásoknál, az exportnál, és a turizmusnál. Innen azonban vissza lehet lépni, sajnos nem egy éven belül, hanem két év alatt.
 • 2020. október 27. 12:34
  A keleti nyitás politikáját méltatta és a keleti együttműködés elmélyítésének közös érdekét hangsúlyozta a jegybankelnök és a külgazdasági miniszter a Budapest Eurázsia Fórum 2020 című, online konferencián.
 • 2020. október 19. 18:06
  Miért is ne ismerhetnénk fel, hogy évtizedünk megnyeréséhez a pénzgazdaság új fordulatai vezethetnek el, ahogy a 2010-es évtized sikerei mögött is megtalálhatjuk a pénz területén elért győzelmeket? – Matolcsy György MNB-elnök a Növekedés.hu-n megjelent írásában elemzi az évtized jegybanki fordulatait.
 • 2020. október 19. 16:21
  Miért is ne ismerhetnénk fel, hogy évtizedünk megnyeréséhez a pénzgazdaság új fordulatai vezethetnek el, ahogy a 2010-es évtized sikerei mögött is megtalálhatjuk a pénz területén elért győzelmeket? – Matolcsy György MNB-elnök a Növekedés.hu-n megjelent írásában elemzi az évtized jegybanki fordulatait.
 • 2020. augusztus 31. 14:48
  Miért is ne néznénk szembe őszintén évtizedünk kockázataival azért, hogy esélyünk legyen helyes válaszokat adni a kihívásokra, megtalálva a kulcsot a felzárkózás folytatására.
 • 2020. június 23. 18:05
  Magyarország a negyedik helyen áll a járvány kezelésében az Európai Unióban egy hongkongi elemző műhely értékelése szerint, ami győzelemmel ér fel - mondta Matocsy György jegybankelnök.
 • 2020. június 20. 00:02
  Az euró atyja - így emlegetik kontinensünkön Lámfalussy Sándor magyar-vallon bankárt. Matolcsy György magyar jegybankelnök minden januárban Lámfalussy-konferenciát rendez Budapesten, kifejezve a - mint Orbán Viktor épp egy Lámfalussy-konferencia megnyitásakor elismerőleg fogalmazott róla - "nem csak Magyarországon világhírű" pénzember iránti tiszteletét. Ennek ellenére Matolcsy a mostani könyvében Lámfalussy Sándor legnagyobb alkotását, az eurót kudarcnak minősíti.
 • Sztálin nem indul az előválasztáson
  A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
 • Mindenki regisztráljon a vakcináért
  A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
 • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
  Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
MTI Hírfelhasználó