Anisis Ferenc
 • 2022. június 28. 09:10
  Christian Lindner, pénzügyminiszter bejelentette, hogy Németország nem támogatja a belsőégésű-motorhajtású autók kvázi betiltását jelentő tervet.
 • 2021. augusztus 27. 09:08
  A modern korban a demokráciaexport és az emberi jogok védelme mögött a valóságban mindig üzleti érdekek (olaj, nyersanyag) húzódnak meg. Az USA nem demokratizálni, hanem amerikanizálni szándékozza a világot.
 • 2021. augusztus 13. 09:24
  Tanuljunk meg például, hogyan kell hatékonyan tanulni. Kerüljük a hibákat, amelyeket Kína elkövetett! Ne folytassunk például felforgatást teremtő kultúrforradalmat! Ne kerüljünk az önelégültség mámorába. Őrizzük meg európai kultúránkat és értékeinket és ne pazaroljuk az időnket a természeti törvényszerűségek megváltoztatására irányuló pótcselekvésekre.
 • 2021. július 27. 23:55
  Nem hiszem, hogy a propagandistáknak sikerül „harmonikus új világrendet“ megteremteni, és a transzcendenciára igényes ember természetét megváltoztatni. Mindig szerveződni fog az szembenállás az ember gyökértelenítése, és robotgéppé degradálása ellen. Ezért fog minden kísérlet egy-egy új világrend megteremtésére káoszban végződni.
 • 2021. június 30. 19:59
  A népi demokrácia is a kettős hivatkozással a népre lényegében diktatúra volt. A liberális jelző használata a demokrácia szó előtt is értelmelen, hiszen minden demokrácia eleve szabadelvű. A szabadság a modern értelmezésében a korlátok és a közösségi kötődések nélküli egyenlősdiséget jelenti. Közösség nélkül azonban nem létezik demokrácia.
 • 2021. június 8. 08:34
  A Budapesten létesített körúti kerékpár utakat és „méhlegelők“... Nem tudom, hogy ezeket az intézkedéseket a mókázás kedvéért vagy pótcselekvésként találták ki. Ezekkel az intézkedésekkel nem tudnánk a smart városok nemzetközi versenyében még vigaszdíjat sem nyerni. Így nem alakulhat ki a polgárok smart városa, hanem az ellentéte, a bürokraták stupid városa jöhet létre.
 • 2018. augusztus 7. 18:14
  Rugalmas gyártástechnológiát hoz a BMW, hogy a piaci igények szerint gyárthasson belső égésű, hibrid vagy elektromos hajtású gépkocsikat.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó