Varga Mihály
 • 2022. január 9. 17:28
  A kormány számításai szerint 2021-ben 6,4 százalékos volt a gazdaság bővülése, idén pedig jóval 5 százalék feletti növekedés valósulhat meg, ami lehetővé teszi az elmúlt tíz évben végrehajtott adócsökkentések folytatását - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva.
 • 2022. január 7. 10:37
  A kormány azon dolgozik, hogy az adókedvezmények és a támogatások bővülő rendszere érdemben segítse a fiatalokat, és egyre jobban megérje Magyarországon családot alapítani - írta Varga Mihály pénzügyminiszter.
 • 2022. január 6. 14:20
  Felelős, nagy tudású és széles látókörű politikus volt Lónyay Menyhért, aki hitt abban, hogy Magyarország független nemzetként a polgári átalakulás révén kivívja helyét a fejlett államok között - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a kiegyezést követő első pénzügyminiszter születésének 200 éves évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, csütörtökön.
 • 2021. december 17. 13:12
  A jövő évi finanszírozásnál a Pénzügyminisztérium azzal számolt, hogy a GDP több mint 5 százalékkal emelkedik, ez lehetővé teszi az államháztartási hiánycél 4,9 százalékra csökkentését - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken.
 • 2021. november 26. 13:43
  A gyógyszeripar jelentősen hozzá tud járulni az ország versenyképességéhez, az ágazat válságállónak bizonyult és a gazdaság újraindításában is kulcsszerepe van - mondta a pénzügyminiszter a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) fennállása 30. évfordulója alkalmából tartott konferencián pénteken Budapesten.
 • 2021. november 23. 18:56
  A hazai egészségipar az újonnan létrejött kapacitásokkal együtt várhatóan évi 500 milliárd forint értéket állít majd elő - hangsúlyozta a pénzügyminiszter az Egészségipari támogatási programban (ETP) részt vevő magyar vállalkozások kiállításán, kedden a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban
 • 2021. november 16. 19:50
  Varga Mihály közölte: 2015 óta a magyar költségvetés 590 milliárd forintot fordított az európai unió és a magyar határ védelmére, Brüsszel az összegnek csupán 1 százalékát finanszírozta eddig.
 • 2021. november 13. 20:21
  Felpöröghet a magyar gazdaság: a kormányzat számos adóterhet vesz le a vállalatokról, így azok szabadabban érvényesíthetik az innovációkkal az értékalkotást.
 • 2021. október 25. 10:51
  A kormány elszánt arra vonatkozóan, hogy januártól 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér – nyilatkozta az M1 Híradójának a pénzügyminiszter. Varga Mihály arról is beszélt, hogy a fizetésemelés csökkentheti a munkaerőhiányt, erősítheti a fogyasztást, mindez pedig lendületben tarthatja a gazdaságot. A kérdésben heteken belül megszülethet a megállapodás.
 • 2021. október 11. 10:12
  Magyar siker született a globális minimumadóról szóló tárgyalásokon – így kommentálta Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a magyar kormány számára is elfogadható kompromisszum született. Évek óta kering a minimumadózás ötlete a világban, Joe Biden amerikai elnök győzelmével újabb lendületet kapott az ügy, a magyar kormány azonban nem akart semmiféle adóemelésbe belemenni, mert az rontaná az ország versenyképességét és gazdasági károkat okozna – számolt be az M1 Híradója.
MTI Hírfelhasználó