Földi László
 • 2022. október 21. 18:15
  Kijev a harcok megkezdése óta egyetlen esetben sem tett kísérletet arra, hogy az oroszokkal érdemi tárgyalásokat kezdjen az öldöklés megállítására. Többször javasolhatott volna fegyverszünetet. Ezzel szemben folyamatosan – mellét döngetve – arról harsogott, hogy soha nem fog tárgyalni az agresszorral. Földi László írása.
 • 2022. augusztus 12. 13:04
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • 2022. augusztus 6. 11:07
  Az orosz diplomaták tömeges kiutasítása nem orvosolja a biztonsági fenyegetést.
 • 2022. július 29. 20:29
  Egyelőre nem ismert, hogy az ENSZ felhívásában van-e utalás arra, hogy a gabona eladásából származó bevételt miként költhetik el, van-e kikötés vagy garancia arra vonatkozóan, hogy fegyvert nem vásárolhatnak belőle. Nem mindegy ugyanis, hogy a nehéz helyzetben lévő ország lakosságához jut-e a bevétel vagy a fegyverexportőrökhöz – mutat rá Földi László.
 • 2022. július 15. 09:22
  Egy felejthető napon megjelent a televízió. A lócák némelyike kiürült az esti műsorkezdés idejére. Majd egyre több utca néptelenedett el, hisz a tévékészülékkel rendelkezők lakásán gyülekeztek a szomszédok, távoli rokonok, és közösen nézték a messzi vidékek híreit és élvezték az esztrádműsorok hangulatát – írja Földi László.
 • 2022. június 3. 16:21
  Ha saját országunk érdekét akarjuk szem előtt tartani, fel kell készülni minden elképzelhető és elképzelhetetlen támadásra. Akár a szövetségeseink irányából is.
 • 2022. május 6. 09:38
  Képtelenség elfogadni azt a politikai kommunikációt, hogy a fegyveres konfliktus csupán két nép, az orosz és az ukrán küzdelme. Az eszkalálódott helyzet miatt ugyanis már világháború zajlik.
 • 2022. április 9. 16:33
  Nem elég a csatát, a háborút kell megnyerni. A háború ugyanis korántsem ért véget.
 • 2022. március 11. 08:37
  Nincs kollektív bűnösség. Ezt, az egyéb ügyekben teljesen vállalhatatlan ENSZ-szervezetek bürokratái is elfogadják, legalábbis papíron. S ha így van, nem bűnösek az általános orosz családok iskolás gyerekei, éljenek bárhol Európában. Ahogy vétlenek a kamionok sofőrjei, akik mellékesen árut szállítottak az őket megvető országokba. Ahogy az Ukrajnában élő magyarok sem okai az ottani pusztításnak.
 • 2022. február 19. 17:57
  Nemzetbiztonsági szakértők szerint küldött ember lehet a baloldal államfőjelöltje.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó