Lezuhant vitorlázó repülőjével, és a kórházban meghalt egy 17 éves lány
2024. június 24. 16:18
Vasárnapról hétfőre virradó éjjel meghalt egy 17 éves lány, aki vasárnap délután lezuhant vitorlázó repülőgépével a dunakeszi repülőtéren. A gép pilótafülkéje szinte teljesen megsemmisült a becsapódáskor, a súlyosan sérült pilótát a tűzoltók szabadították ki – írja a Blikk. A lap úgy értesült a mentősöktől, hogy a lány több helyen koponyatörést szenvedett és mindkét lába súlyosan megsérült.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a TV2 Tények című hírműsorában elmondta: a fiatal lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért már a helyszínen életmentő beavatkozásra volt szükség. A lányt emelt szintű légútbiztosítás után lélegeztetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. A vitorlázó repülőgép valószínűleg a turbulencia miatt zuhant le, a gép mindkét szárnya leszakadt. A Blikk információi szerint a lány nem volt tapasztalt pilóta, éppen egy gyakorló repülés során következett be a tragédia. A repülőt csörlővel emelték a magasba, és a leválást követően a lány néhány manővert is végrehajtott a levegőben, majd az említett turbulencia miatt gyorsan kezdett veszíteni a magasságából a gép.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset lehetséges okát és pontos körülményeit.

InfoStart
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó