Rendőrt megharapó püspökladányi bűnöző
2024. június 20. 11:13

Három év hat hónapról jogerősen három évre enyhítette a Debreceni Törvényszék annak a férfinak a börtönbüntetését, aki 2022 szeptemberében megharapott egy rendőrt.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, hogy az enyhítést azért látta indokoltnak, mert a vádlott a büntetőeljárásban több mint másfél évig szabadságelvonással járó kényszerintézkedés hatálya alatt állt, továbbá a bíróság figyelembe vette az időmúlást is a büntetés kiszabása óta.
   
A rendőrök 2022. szeptember 26-án megpróbálták megállítani az autóját ittasan vezető püspökladányi férfit. A vádlott nem állt meg, és nagyjából egy kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől, majd bezárkózott az ingatlanába. Miután a rendőrök bejutottak a lakásba, testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, aki ellenállt, és megharapta az egyik rendőr ujját, amelyen nyolc napon túl gyógyuló nyílt sebet ejtett - írta a Debreceni Törvényszék.

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó