Az FBI segítségével fogtak el egy nagytarcsai kábszerbűnözőt
2024. június 20. 09:59

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségével fogott el egy 35 éves nagytarcsai bűnözőt, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

A KR NNI csütörtökön közölte a police.hu oldalon, hogy a több évvel ezelőtt nyomozást rendeltek el, miután jelzést kaptak az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén keresztül az FBI-tól, hogy egy általuk azonosított magyar állampolgár a "dark web" különböző piacain jelentős mennyiségben kábítószert értékesít.
   
Az NNI - szoros együttműködésben az FBI-jal - fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt.
   
A beszerzett adatok alapján egyértelművé vált, hogy a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán. A gyanú szerint az illegális üzleti tevékenysége során 16 országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet: az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről és területére történtek megrendelések és szállítások - írták.
   
Amikor a nyomozók tavaly nyár végén kutatást tartottak a bűnöző nagytarcsai otthonában, lefoglaltak tőle telefonokat, számítástechnikai eszközöket és különböző adattárolókat is.
   
Mint írták, a bűnöző üzleti modellje egyértelműen nyomon követhető volt: fizikailag egyáltalán nem került kapcsolatba semmilyen illegális szerrel.
   
A gyanú szerint az egyes dark marketeken közvetítő szerepet töltött be a végfelhasználó és a beszállító között, és jellemzően úgy szerezte meg a hasznát, hogy magasabb áron adta el a terméket a vásárlónak, mint amennyiért azt a beszállítótól megvásárolta.
   
A bizonyítékok szerint az értékesített kábítószerek között megtalálható volt minden típus a szintetikus drogoktól kezdve a kokainig és a heroinig.
   
A 35 éves bűnöző a három év alatt 100 millió forint értékű forgalmat bonyolított le kriptovalutában, és profitjának egy részéből ingatlant vásárolt.
   
Miután az NNI nyomozói az FBI segítségével minden bizonyítékot beszereztek az Egyesült Államokból, megszervezték a bűnöző elfogását, és június 11-én csaptak le rá vértesszőlősi tartózkodási helyén.
   
Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették - áll a közleményben.
 

MTI; Gondola
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó