Nadrágszíjjal megfojtotta munkatársát
2024. június 19. 19:24

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki nadrágszíjjal megfojtotta munkatársát - közölte a bíróság szerdán.

A tavaly novemberben hozott elsőfokú ítéletet annyiban módosították, hogy a vádlott legkorábban harminc év után feltételes szabadságra bocsátható - tették hozzá a birosag.hu oldalon.
   
Az ügyről azt írták, hogy a vádlott és a sértett között jó kollegiális viszony alakult ki. Rövid időn belül a zárkózott természetű, szellemi fogyatékosággal élő, és a saját neméhez vonzódó sértett már mélyebb érzelmeket táplált a vádlott iránt, aki azonban - emelte ki a bíróság a közleményben - nem viszonozta az érzelmeit. Ugyanakkor kihasználta azokat, többször kért és kapott kölcsönt a sértettől - tették hozzá.
   
A vádlott elhatározta, hogy megöli a másik férfit, és megszerzi a pénzét és értékeit - ismertette a bíróság. Azt írták, a vádlott 2021. december 27-én elcsalta a sértettet egy elhagyatott, XI. kerületi, Duna-parthoz közeli területre, ahol rátámadt, és egy nadrágszíjjal hátulról megfojtotta. Majd elvette a mobiltelefonját, laptopját és 144 ezer forint készpénzét, a holttestet pedig a Dunába gurította, és egy faággal még beljebb is tolta - tárták fel a részleteket.
   
Kitértek arra is, hogy a vádlott más bűncselekményt is elkövetett: 2021. augusztus 31-én éjjel az egyik metróaluljáróban egy padon alvó, öntudatlan ember zsebéből kivett 60 ezer forintot, személyes iratokat és egy bankkártyát, valamint eltulajdonította a sértett mobiltelefonját és egyéb elektronikai eszközeit. A bankkártyával többször megpróbált tömegközlekedési bérleteket és menetjegyeket vásárolni. Cselekményével mintegy 350 ezer forintos kárt okozott - közölte a Fővárosi Ítélőtábla.
 

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó