Európa-liga - Fiumébe utazhat a Bognár-legénység, ha Vajdahunyadon nyer
2024. június 19. 13:54

H a Paks továbbjut a román kupagyőztes, másodosztályú vajdahunyadi Corvinul ellen a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, a második körben a horvát HNK Rijekával találkozik.

Vajdahunyad címere

Vajdahunyad ősi magyar címere – wikipedia

A szerdai, nyoni sorsoláson a tolnaiak négy csapat/csapatpár közül kaphattak ellenfelet - az eszékiek mellett a portugál Bragát, illetve két, első fordulós párharc továbbjutóját - ezekből jutott nekik a legutóbbi bajnoki és kupasorozatban is ezüstérmes horvát együttes.
   
A selejtező első fordulóját július 11-én és 18-án rendezik, Bognár György együttese hazai pályán kezd. Ha a magyar bajnokságban második, Magyar Kupa-győztes tolnaiak továbbjutnak, július 25-én és augusztus 1-jén lépnek ismét pályára, és újra odahaza kezdenek.
   
A selejtező négy fordulón át tart, ezen az úton 12 csapat jut a 36-os főtáblára. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből 11 alakulat érkezik majd, 13 hely pedig a bajnokságok erősorrendje, valamint a bajnoki helyezések alapján már elkelt.

Fiume címere

Fiume ősi magyar címere – wikipedia

   
Az El új lebonyolításában 36 csapat érdekelt és mindegyik nyolc mérkőzést játszik, ezt követi majd a kieséses szakasz.
   
A döntőt Bilbaóban rendezik 2025. május 21-én.

MTI; Gondola
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó