FSZB-főnök: az ukrán katonai hírszerzés részese volt egy terrortámadásnak
2024. június 11. 12:30

Megállapították az orosz különleges szolgálatok az ukrán katonai hírszerzés részességét a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ ellen márciusban történt terrortámadásban - jelentette ki Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) keddi ülésén.

"Az ukrán és a nyugati titkosszolgálatok bővítik az Oroszországban elkövetett kiemelt bűncselekmények elkövetésére beszervezett lehetséges elkövetők körét, segítik kiképzésben és felszereléssel a nemzetközi terrorszervezeteket. Szemléletes példa erre az ukrán katonai hírszerzés általunk megállapított részessége a Moszkva melletti Crocus City Hall elleni terrortámadásban" - mondta Bortnyikov, aki a NAK elnöke is.
   
Az FSZB-igazgató azt hangoztatta, hogy Ukrajna az Egyesült Államok és más NATO-országok támogatásával fokozza arra irányuló erőfeszítéseit, hogy terrorcselekményeket és szabotázst kövessen el Oroszországban, megpróbálja gyengíteni az orosz hadsereg erőforrásainak biztosítását, és pánikhangulatot kelteni a lakosság körében. Bortnyikov szerint Ukrajna és a NATO különleges szolgálatai "keresik és beszervezik a nagy horderejű bűncselekmények elkövetőit, egyebek között a vendégmunkások köréből".
   
Hozzátette, hogy az elmúlt két év során az orosz Központi Szövetségi Körzetben a nemzetközi terrorszervezetek 32, migránsokból álló sejtjét számolták fel, amelyek tagjai támadásokat készítettek elő kormányzati szervek, katonai létesítmények, forgalmas helyek és vallási szervezetek ellen.

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó