Beszippantott egy embert egy repülő hajtóműve Amszterdamban
2024. május 29. 21:51


A szörnyű balesetnek többen szemtanúi voltak az utasok közül. Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy az utas szándékosan került a hajtómű közelébe.

Szörnyű baleset történt az amszterdami Schiphol repülőtéren: egy ember életét vesztette, miután beszorult egy működő repülőgép hajtóművébe. Az esetet a holland rendőrség erősítette meg. A KLM légitársaság közlése szerint a szerencsétlenül járt repülőgép a dániai Billundba tartott – írja a SkyNews.

A cég közleményében azt írta: „Jelenleg gondoskodunk azokról az utasokról és alkalmazottakról, akik szemtanúi voltak az incidensnek a Schiphol repülőtéren.”

Holland médiaértesülések szerint a hajtómű működött, amikor a tragédia bekövetkezett, ami arra utal, hogy a gép éppen felszállni készült.
A Királyi Katonai Rendőrség vizsgálatot indított, de egyelőre nem sikerült azonosítani az áldozatot. A szóvivő elmondta, hogy még korai lenne eldönteni, hogy balesetről vagy öngyilkosságról van-e szó.

A szóvivő hozzátette, hogy minden utas és személyzet biztonságosan elhagyta a repülőgépet, bár sokan közülük szemtanúi voltak az eseménynek.

A Schiphol repülőtér az X közösségi oldalon „szörnyűnek” nevezte az esetet, és így nyilatkozott: „Gondolataink az elhunyt hozzátartozóival vannak, és gondoskodunk azokról az utasokról és kollégákról, akik szemtanúi voltak az eseménynek.”

Malinovszki András 

szeretlekmagyarorszag.hu
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó