Lakat alatt marad a bírót leöntő férfi
2024. február 22. 17:10

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokon helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság február 1-jén meghozott döntését, amelyben elrendelte a Fővárosi Törvényszék bíráját kávéval leöntő férfi letartóztatását - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb március 1-ig marad érvényben.
   
Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást - tették hozzá.
   
A Budapest Környéki Törvényszék a közleményében felidézi, hogy a Fenyő-ügy néven elhíresült büntetőeljárás másodrendű vádlottjának fia január 30-án az ügyben eljáró bíró útját állta, azzal a szándékkal, hogy megakadályozza a Fővárosi Törvényszék büntetőbíráját, hogy belépjen a tárgyalóterembe. Szándékának úgy adott nyomatékot, hogy a kezében lévő kávét a bíró arcába és ruházatára öntötte.
   
A gyanú szerinti a cselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és figyelemmel az elkövetés módjára, valamint a sértett személyére, az fokozottan veszélyes a társadalomra - ismertették.
   
A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája által meghozott végzés ellen a gyanúsított védője az ügyészi indítvány elutasítását, elsődlegesen szabadlábra helyezést, másodlagosan távoltartás elrendelését indítványozta.
   
A Fővárosi Ítélőtábla február 13-i ülésén a Fővárosi Törvényszék helyett, elfogultság miatt a végzés másodfokú felülbírálatára a Budapest Környéki Törvényszéket jelölte ki, amely csütörtökön az elsőfokon eljáró nyomozási bírói döntés indokaival egyetértve helybenhagyta a gyanúsított letartóztatását, így az véglegessé vált - írták.
   
A Fővárosi Törvényszék közleményében a Fenyő-ügy név szerint nem említett másodrendű vádlottja Portik Tamás, akit első fokon felbújtóként elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

MTi
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Sajtónk félmúltja
  Adatokkal bizonyítható, hogy a rendszerváltás nem volt a média napirendjén egészen az 1990-es választasi kampány kezdetéig. A média napirendjén az átalakulás mint rendszerkorrekció szerepelt: "reformokról", "modellváltásról", "demokratikus szocializmusról" szóltak a cikkek – tekint vissza a félmúltba Szadai Károly.
 • Brüsszelben változásra van szükség
  Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben - hangsúlyozta a kereszténydemokrata Aradszki András ma a törvényhozásban.
 • Edzője vallott színt Milák Kristóf helyett
  Öt arany- és egy ezüstéremmel zárta Milák Kristóf az országos úszóbajnokságot. Az olimpiai bajnok a sikerek után sem nyilatkozott a média képviselőinek, edzője azonban megtette ezt. Virth Balázs szerint a Duna Arénában a vártnál sokkal jobban teljesített a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, de az állóképességi munkát el kell végezni a sikeres párizsi szerepléshez.
MTI Hírfelhasználó