A túszok megölésével fenyegetőzik a Hamász
2023. december 11. 15:26

Bár továbbra is folynak a tárgyalások a Gázai övezetben október óta fogva tartott több mint száz túsz elengedéséről, a felek közt közvetítő Katar arra figyelmeztetett, hogy az izraeli bombázások szűkítik a tárgyalók lehetőségeit, míg a Hamász palesztin terrorszervezet egyenesen azzal fenyegeti Izraelt, hogy egyetlen további túsz sem szabadul élve, ha nem teljesítik a követeléseit.

Sem a fasiszta ellenség és annak arrogáns vezetése … sem a támogatói … nem vihetik el foglyaikat élve csere és tárgyalás, valamint az ellenállás követeléseinek teljesítése nélkül − mondta Abu Obeida, a Hamász palesztin terrorszervezet fegyveres szárnyának szóvivője egy televíziós adásban, amelyről a The Times of Israel izraeli napilap számolt be.

A november 24-én életbe lépett tűzszünet során 110 túszt engedett szabadon a Hamász, azonban a fegyvernyugvás november 30-án véget ért, így az október 7-i, Izrael elleni támadás során elraboltak közül 117 ember továbbra is fogságban van, húsz még a támadás során vagy már a Gázai övezetben meggyilkolt áldozat maradványaival együtt – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatalára hivatkozva.

A túszok kiszabadítása ügyében közvetítő Katar miniszterelnöke vasárnap arra figyelmeztetett, hogy a Gázai övezet izraeli bombázása szűkíti a tárgyalók lehetőségeit. A Hamász ellen immár a saját köreikből is kikelnek. Egy izraeli fogságban lévő korábbi gázai miniszter, Juszef al-Manszi szerint a palesztin terrorszervezetet vezető őrült emberek elpusztították a Gázai övezetet. Kétszáz évvel vetették vissza. A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat által közzétett felvételen a korábbi kommunikációs miniszter azt mondja, hogy a Hamász gázai vezetője, Jahja Szinvár nagyzási hóbortban szenved, a Gázai övezet lakói pedig imádkoznak azért, hogy Allah megszabadítsa őket tőle.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó