Lavrov szerint Szijjártó nem gyáva
2023. december 4. 16:15
Az EBESZ szkopjei csúcstalálkozója során Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország nem készül az ukrajnai célok felülvizsgálatára, és nem észlel szándékot a kijevi vezetés felől a politikai megoldás megtalálására – írta meg a The Washington Post, alapján a Mandiner.

Lavrov Szkopjéban több kétoldalú megbeszélést is folytatott, többek között a találkozónak otthont adó Észak-Macedónia, Örményország és az uniós szankciók ellenére Moszkvával szoros kapcsolatot fenntartó Magyarország külügyminiszterével – írták. Az orosz diplomata azzal vádolta meg más nyugati országok képviselőit, hogy gyávák, amiért nem hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni vele. Arról is beszélt, hogy a Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen, az Európai Unió pedig „erőszakos politikai projektté” vált. Véleménye szerint az EBESZ a szakadék szélén áll, a Nyugat pedig elpusztította a szervezet újraélesztésének lehetőségét. Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.

MH
Címkék:
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A ripacspolitika áldozatai
  Az atlanti fegyveripar kapzsisága végtelen. A Fehér Ház ígérte hatalmas pénzek nem Ukrajnába ömlöttek, hanem az USA hadiiparába. Az ósdi fegyvereket, lejárt szavatosságú lőszereket Ukrajnának ajándékozták. A hadiipar modern fegyvereket fejlesztett az Ukrajna támogatásának becézett összegekből. És a hadiipar főmuftijai hatalmas pénzt zsebeltek be.
 • Közösségösszetartó ereje van a magyar labdarúgásnak
  Az ember érzékeli, hogy ez egy olyan értékes közösség, amely identitása részeként éli át a labdarúgást” – mondta az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjúban az erdélyi Sepsi OSK német vezetőedzője, aki korábban ugyanezt tapasztalta a dunaszerdahelyi csapatnál.
 • Idegen pénzből kampányolt a szélsőbal
  Az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól – rögzítette az ÁSZ.
 • Visszavágó
  A teltházas Groupama Aréna közönsége segítheti ebben Dejan Stankovic vezetőedző tanítványait, akik pihenten várhatják a rendkívül fontos mérkőzést, mivel a Ferencváros elhalasztotta a Diósgyőr elleni bajnoki meccsét, így hétvégén nem lépett pályára.
MTI Hírfelhasználó