Nevelt lányát megerőszakolta – 12 évig ülhet
2023. március 31. 12:44

A Győri Ítélőtábla tizenkét évre súlyosította egy nevelt lánya ellen szexuális erőszakot elkövető férfi első fokon kiszabott hétéves fegyházbüntetését - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi egy Fejér vármegyei nagyközségben feleségével közösen nevelte a nő korábbi kapcsolatából származó két gyermeket, valamint 2017-ben született közös gyermeküket.
   
A nevelőapa 2020-ban a tavaszi iskolai szünetben kihasználva, hogy kettesben tartózkodott otthon az egyik, akkor tízéves kislánnyal, bement a szobájába, majd erőszakkal szexuális cselekményre kényszerítette. Ezt követően felszólította a gyermeket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.
   
A kislány hosszabb időn át vívódott, éjszakánként sokat sírt, végül az év augusztusában elmondta az édesanyjának, hogy mi történt vele. Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen.
   
A Székesfehérvári Törvényszék első fokon a férfit szexuális erőszak bűntette miatt hét év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti.
   
Az ítélet ellen a fellebbviteli ügyészség súlyosítás, a vádlott és védői felmentés, illetőleg hatályon kívül helyezés, vagy enyhítés érdekében fellebbeztek.
    A Győri Ítélőtábla csütörtöki másodfokú - immár jogerős - ítéletében a férfit tizenkét év fegyházbüntetésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte - olvasható az ügyészségi közleményben.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
    A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
  • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
    Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
  • A szólásszabadság már nem európai érték
    Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, "hogy hogyan kell viselkedni", mivel az események rávilágítottak, hogy "Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium."
MTI Hírfelhasználó