Embercsempészeket fogtak el Szabadkán
2023. március 29. 23:03

Egy embercsempész szervezet négy tagját tartóztatták le Szabadka területén egy nemzetközi együttműködésnek köszönhetően. Az akcióban a szerb rendőrség, a határrendőrség és a szervezett bűnözés elleni szolgálat tagjai mellett részt vettek magyar és cseh rendőrök is. Az elfogott személyeket embercsempészettel és tiltott határátlépéssel gyanúsítják.

Embercsempészeket fogtak el Szabadkán nemzetközi akció keretében  - A cikkhez tartozó kép

Képek: MUP

Letartóztatták A. V. (1985), A. P. (1992), H. E. (2002) és H. B. (1993) gyanúsítottakat, a bűnbanda további hat tagja ellen pedig bűnvádi feljelentést tesznek. Ők jelenleg nem tartózkodnak Szerbiában, s egy török, három cseh, egy bolgár és egy szerb állampolgárról van szó.

Embercsempészeket fogtak el Szabadkán nemzetközi akció keretében  - A cikkhez tartozó kép

A gyanú szerint 2022. májusa és idén január közepe között a négy elkövető és társaik fejenként 1000 euróért csempészte át a migránsokat Magyarország területére, majd megszervezték utaztatásukat az EU más tagállamai felé. A feltételezések szerint több tíz emberről lehetett szó.

N. E. 

vajma.info
Címkék:
  • Brüsszel migránsáradatot zúdítana hazánkra
    Az Európai Unió erővel akarja áttelepíteni a migránsokat Magyarországra, ez egy újabb lépés, ami azt bizonyítja, hogy Brüsszel teljes mértékben visszaél a hatalmával - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
  • Bayer Zsolt: Világok harca
    Ők az utóbbi évtizedekben megtámadták Vietnamot, s ott vidám tömeggyilkosságokat, emberiség és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el, majd ezt az egészet feloldották hollywoodi filmalkotásokban, mert az Amerikai Egyesült Államok egyik lényege éppen az, hogy ő „termeli” a globális tudatot és a globális szórakoztatást.
  • Feszty-tárlat Ópusztaszeren
    Feszty Árpád nemcsak a festészetben jeleskedett. A hazája iránti mérhetetlen szeretete és elköteleződése társadalmi szerepvállalásra sarkallta. Komoly szerepet játszott a magyar ipar fellendítésében és a művészet társadalomba való széles körű integrálásában, így kezdeményezte a rajztanítás megreformálását is az egész országban.
MTI Hírfelhasználó