Embercsempészeket fogtak el Szabadkán
2023. március 29. 23:03

Egy embercsempész szervezet négy tagját tartóztatták le Szabadka területén egy nemzetközi együttműködésnek köszönhetően. Az akcióban a szerb rendőrség, a határrendőrség és a szervezett bűnözés elleni szolgálat tagjai mellett részt vettek magyar és cseh rendőrök is. Az elfogott személyeket embercsempészettel és tiltott határátlépéssel gyanúsítják.

Embercsempészeket fogtak el Szabadkán nemzetközi akció keretében  - A cikkhez tartozó kép

Képek: MUP

Letartóztatták A. V. (1985), A. P. (1992), H. E. (2002) és H. B. (1993) gyanúsítottakat, a bűnbanda további hat tagja ellen pedig bűnvádi feljelentést tesznek. Ők jelenleg nem tartózkodnak Szerbiában, s egy török, három cseh, egy bolgár és egy szerb állampolgárról van szó.

Embercsempészeket fogtak el Szabadkán nemzetközi akció keretében  - A cikkhez tartozó kép

A gyanú szerint 2022. májusa és idén január közepe között a négy elkövető és társaik fejenként 1000 euróért csempészte át a migránsokat Magyarország területére, majd megszervezték utaztatásukat az EU más tagállamai felé. A feltételezések szerint több tíz emberről lehetett szó.

N. E. 

vajma.info
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • A bíró hibázott, a németek bezsebelték a gólt
  Ekkora rendezvényen nem lehet ekkora hibát elkövetni. A játékvezető nem kezelte egyformán a játékosokat. Náluk egyes játékosoknak négy-öt Bajnokok Ligája-címe van, nekem pedig egy sincs, ezért rendkívül arrogáns módon küld el a bíró. Sajnos ilyen irányba megy el a bíráskodás" - leplezte le a szélsőségesen rossz holland játékvezetőt Nagy Ádám.
 • A nemzeti identitás az emberi méltóság része
  Az Európa Tanács feladata is lenne, hogy segítse identitásuk megőrzésében a kontinens nemzeti kisebbségeit: utóbbiak asszimilációs nyomás alatt préselődnek.
 • Kipukkadt Magyar Péter hisztériakeltése
  "A Schadl-Völner ügyben az ügyészség valamennyi bűncselekménygyanús esetben eljárt, a felelősöket bíróság elé állította, és gondoskodott további büntetőeljárások lefolytatásáról, a hangfelvétel valamennyi ezzel ellentétes állítása egyértelműen és bizonyítottan valótlan volt" - mondta a szóvivő.
MTI Hírfelhasználó